Sport

2014.11.20. 15:00

A harmadik mérkőzés jön egy héten belül

Balmazújváros - A szerdai Tatabányai elleni bajnoki után az MK-ban a Csurgóval csap össze az Újváros.

Balmazújváros - A szerdai Tatabányai elleni bajnoki után az MK-ban a Csurgóval csap össze az Újváros.

Mozgalmas napjai vannak a férfi kézilabda NB I. újoncának, a Kőnig-Trade Balmazújváros csapatának: Füzesi Ferenc tanítványai múlt pénteken a Gyöngyössel, majd két napja, szerdán a Tatabányával játszottak bajnokit, ma pedig a Csurgóval találkoznak 17 órától hazai környezetben, Magyar Kupa nyolcaddöntőn.

– Ott lett volna a lehetőség, hogy megverjük a Tatabányát, de nem tudtunk élni vele. Azért is fájó a vereség, mert a PLER meglepetésre legyőzte az Orosházát, így még inkább kellettek volna a pontok nekünk is. Az viszont pozitívum, hogy igazi ki-ki meccset játszottunk Harsányiékkal, ebből építkezhetünk – emlékezett vissza Salamon Ádám, az Újváros irányító-átlövője a Diazék ellen 20-16-ra elveszített találkozóra, majd kitért az MK-ra is.

– Nem sok időnk volt a regenerálódásra, ráadásul még a szerdainál is nehezebb derbi vár ránk, egy héten belül ez lesz a harmadik komoly összecsapásunk. Bizakodunk, bizakodunk, de a tény az, hogy a Csurgó jobb nálunk, két meccsen meg pláne ki fog jönni a különbség. Ennek ellenére nem adjuk majd olcsón a bőrünket, pláne hazai pályán! – fogalmazott a hajdúságiak csapatkapitánya.

A Balmaz az Algyőt búcsúztatta 27–16-ra legutóbb, az egyletek a szabályok értelmében két mérkőzésen döntik el a továbbjutás sorsát, legközelebb jövő pénteken 18 órától Csurgón „randevúznak” az egyletek.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!