Sport

2014.10.20. 16:36

Sikerült talpra állniuk

Debrecen - A Loki megcselekedte, amit ebben a szezonban még senkinek sem sikerült: legyőzte a Videotont.

Debrecen - A Loki megcselekedte, amit ebben a szezonban még senkinek sem sikerült: legyőzte a Videotont.Az NB I. tizenegyedik fordulójának rangadójaként harangozták be a Videoton–DVSC-TEVA összecsapást, ami nem is csoda, hiszen az elmúlt évek két meghatározó együttese feszült egymásnak. Ez volt a hivatalos verzió, de az igazat megvallva, nem biztos, hogy sokan fogadtak volna a Loki győzelmére: a székesfehérváriak idén még nem találtak legyőzőre, százszázalékos mérleggel vezették a pontvadászatot, míg a bajnoki címvédő Debrecen elmaradva a várakozásoktól a tabella hetedik helyéről várta a „randevút”.

De a cívisvárosiak bebizonyították, hiba lenne őket leírni, szerényebb teljesítményük nem azt jelentette, hogy elfelejtettek volna futballozni, csak rossz szériában voltak. Van ilyen. És pont így kell kijönni egy gödörből, ahogyan azt Szakály Péterék tették – a Vidi ellen betetőzött az utóbbi hetek jó teljesítménye.

Tapogatózással indult a meccs, lassan pörögtek csak fel a felek. A piros-fehérek azonban idejében váltottak, és több ígéretes helyzet után Kulcsár Tamás gyönyörű fejesgóljából előnyhöz is jutottak. A hazaiaknak ugyan gyorsan sikerült egyenlíteni, de a Loki tovább uralta a derbit. Az 1-1-es félidőt követően újra Kulcsár villant, 2–1. A Székesfehérvár minden igyekezete ellenére sem tudott újabb gólt begyötörni, megérdemelten nyerték meg a meccset Kondás Elemér tanítványai.

Kellett már

– Úgy indult a meccs, ahogyan azt vártuk, nem igazán voltak helyzetek az elején, érződött, tiszteli egymást a két társaság. Aztán „beindultunk”, ezúttal mindent meg tudtunk valósítani abból, amit elterveztünk, úgy érzem, nem érdemtelenül nyertünk. Negatív megpróbáltatásokon vagyunk túl, idő kellett, hogy talpra álljunk, de sikerült. Egy ideje jól játszunk, szerencsére most már az eredmények is sorra jönnek – vélekedett a DVSC támadója, Kulcsár Tamás, aki portálunk kedvéért felidézte mindkét találatát. – Szakály Peti kihozta a helyzetből, amit lehetett, nem volt könnyű dolga, mivel több védő is állt körülöttem, de megoldotta. Éreztem, hogy hova érkezik majd a labda, és sikerült jól beletenni a fejem. A második találatot egy viccesnek nevezhető jelenetsor előzte meg, de a végén sikerült a felsőbe emelnem – emlékezett vissza a csatár, majd elismerte, ez a két gól nem csak csapatának, neki is nagyon kellett.

A mérkőzés krónikájához tartozik még, hogy elég paprikás hangulat uralkodott, hat sárgát osztott ki a játékvezető, illetve a hajdúságiak közül Brkovics és Máté is ápolásra szorult. A Napló kíváncsi volt, hogyan érzékelte ezt egy pályán lévő játékos. – A felfokozott állapot csak a találkozó alatt jellemző, ahogy vége a kilencven percnek, újra barátok vagyunk, ez így van rendjén – zárta rövidre a debreceni labdarúgó, aki a közelmúltban ünnepelte 32. születésnapját.

HBN


Debrecen – A labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában a Loki a Videoton csapatához látogatott vasárnap 16:30-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.


A címvédő Debrecen 2-1-re nyert a listavezető, mindeddig százszázalékos Videoton otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának vasárnapi rangadóján.


Debrecen - A Videoton FC vs. DVSC-TEVA (1-2) NB I-es mérkőzés után a két edző, Joan Carrillo és Kondás Elemér értékelték a látottakat.


Debrecen, Székesfehérvár - A DVSC megérdemelten győzte le az eddig hibátlan Videotont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!