Sport

2014.08.11. 16:32

Századszor ült bajnokin a kispadon

Debrecen - A jubiláló Kondás Elemér szerdán este élőben tekinti meg az Európa Liga-ellenfél Young Boys együttesét.

Debrecen - A jubiláló Kondás Elemér szerdán este élőben tekinti meg az Európa Liga-ellenfél Young Boys együttesét.Zsidai László két góljával 2–0-ra nyert a DVSC-TEVA a Puskás Akadémia ellen az OTP Bank Liga hétvégi, 3. fordulójában, azaz megvan az első bajnoki győzelmük a piros-fehéreknek a most futó pontvadászatban. A felcsútiak elleni találkozó nem csupán három pontot eredményezett, de talán valamelyest gyógyírt is jelentett a lokistáknak a hétközi Bajnokok Ligája-kiesést követően. Mint ismert, a magyar bajnokcsapat a BATE Boriszov ellen bukott el az elitligában, miután a 94. percben gólt kapott, a 3–1-es vereség pedig a kieséshez vezetett.

A Debrecen szakvezetője, Kondás Elemér a szombati mérkőzésen ült 100. alkalommal a kispadon bajnoki meccsen.

Ott van a fejekben

– Nem volt egyszerű feldolgozni a Fehéroroszországban történteket, hiszen a drámai kiesés még ott motoszkált napokkal később is a fejekben – fogalmazott a DVSC trénere. – De le a kalappal a srácok előtt, kitűnő volt a hozzáállásuk a Puskás Akadémia elleni összecsapáshoz, örülök, hogy meg tudtuk nyerni a kilencven percet, hiszen mindig a győzelem a legjobb gyógyír a lelki sebekre, így volt ez ezúttal is. Helyenként jól játszott a csapat, sok helyzetet kidolgoztak a fiúk, igaz, az elején az ellenfélnek is volt két veszélyes megugrása. Alapvetően magabiztosan futballozott a társaság, szemrevaló támadásokat is vezetett és úgy vélem, megérdemelten tartotta itthon a három pontot. Ez volt a legfontosabb, nem pedig az, hogy nekem ez volt a századik NB I-es bajnokim, nem is tartom számon az ilyen statisztikai adatokat – árulta el az ötven esztendős szakember.

Kondás Elemér hamarosan ismét számolhat az egyik kulcsemberével, ugyanis a Felcsút elleni derbit sérülés miatt kihagyó védő, Mészáros Norbert csatlakozik a kerethez. Ugyancsak jó hír, hogy a Boriszovban hordágyon levitt csapatkapitánnyal, Szakály Péterrel sem a legrosszabb történt, vagyis sem törés, sem repedés nem keletkezett a lábfejében, megúszta zúzódással a középpályás.

Kiderül, mennyi a sansz

A cívisvárosi vezetőedzővel természetesen nem kerülhettük meg a témát, miszerint az Európa Liga-rájátszásában a svájci Young Boys lesz a Loki ellenfele az augusztus végi páros mérkőzés során.

A sárga-feketék nem ismeretlenek a DVSC-sek számára, hiszen 2008-ban az UEFA Kupában már randevút adott egymásnak a két csapat. A találkozásra a svájciak gondolhatnak vissza jó szájízzel, ugyanis kettős győzelemmel, 7–3-as összesítéssel léptek túl a Lokin. A sors most úgy hozta, hogy újra a helvétek testén kell túljutnia a hajdúságiaknak.

A hat évvel ezelőtt pályára lépett DVSC keretében négy olyan labdarúgó van, aki még most is Debrecenben futballozik, mégpedig Vukasin Polekszics, Mészáros Norbert, Szakály Péter és Dombi Tibor, igaz utóbbi félig-meddig már visszavonult és vajmi kevés esély van arra, hogy ismét összecsapjon a Young Boys játékosaival.

Biztos, hogy nem a bosszú fogja hajtani a magyar együttest, sokkal inkább az Európa Liga főtáblájára jutásának lehetősége. Természetesen nem számít könnyű csatára Kondás Elemér.

– Nagyon erős, jó gárdával kerülünk szembe, ebben biztosak lehetünk – mondta az edző. – A lehetséges öt ellenfél közül – Lokomotív Moszkva, Villarreal, Mönchengladbach, Sparta Praha és Young Boys – talán a svájciak ellen van a legtöbb esélyünk, de az majd csak a két meccs után derül ki, mennyi is ez a sansz. Nyilván a szakmai stábbal igyekeztünk minél több információt begyűjteni a Young Boys-ról, szerdán este pedig élőben is megtekintem őket a Grasshoppers elleni bajnoki mérkőzésük során. Azt követően már többet fogok tudni arról, milyen képességű csapattal kell felvennünk a harcot – nyilatkozta Kondás Elemér.

A svájci alakulattal augusztus 21-én idegenben, 28-án pedig a Nagyerdei Stadionban csap össze a DVSC.

HBN-TN


EL-selejtező - A Young Boys a Debrecen ellenfele

08.08.2014 | Budapest/Nyon, 2014. augusztus 8., péntek (MTI) - A Young Boys együttesével játszik az Európa Liga főtáblájára kerülésért a Debreceni VSC labdarúgócsapata.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!