Sport

2014.08.04. 10:40

Őszre már újabb arcát mutatja meg

Debrecen - Már a szerződések aláírásánál tartanak a látogatóközpont leendő üzemeltetőjével. Népszerű ember lehet.

Debrecen - Már a szerződések aláírásánál tartanak a látogatóközpont leendő üzemeltetőjével. Népszerű ember lehet.

A nyitóünnepségen túl hét labdarúgó-mérkőzés, négy telt ház, négy félház, összesen 120 ezer néző. A DVSC eddigi mérkőzésein átlagosan 14 ezren voltak. A Lyon elleni meccstől kezdve online is lehet jegyet vásárolni, a belépők 40 százalékát azóta így értékesítették. Lezárult a 12,5 milliárd forint állami forrásból megépült Nagyerdei Stadion működésének első negyedéve, a részletekről Krecz Tibor marketingvezetőt kérdeztük.

Mennyire viselte meg a Campus Fesztivál a stadiont és környékét?

Krecz Tibor: Csak az északi rendezvényteret használták, rend és tisztaság van. Ráadásul már folyik az ottani szórakozóhely (a Campuson a Telekom Hall – a szerk.) tovább építése, ami 1500 négyzetméteren kínál majd zenés mulatságokat, ami a csövön kifér. Ne feledjük, a stadion szolgáltatási kínálata őszre bővül. Az említett hely mellett működik majd telente a jégpálya, készülnek a fitneszterem kiviteli tervei, előkészítés alatt áll a DVSC-áruház építésének finanszírozási terve, és a napokban járt itt az az érdeklődő, akivel előrehaladott tárgyalásokat folytatunk cukrászda kialakítására. Ezek erős két hónap alatt befejezhetők.

Szima Gábor klubelnök és Papp László alpolgármester korábban azt mondták, tízezer eladott bérlettel volnának elégedettek.

Krecz Tibor: Jelenleg 3 ezernél járunk, hozzáteszem, az ezekből befolyt pénz kétszerese az Oláh Gábor utcai értékesítésnek. A hét focimeccs és a megnyitó impozáns nézőszámához olyan kedvező bevétel társult, amiről a korábbi helyen nem is álmodhattunk. Ha a 70 ezer belépős Campus Fesztivált is ide veszem, a stadion három hónap alatt relatíve 190 ezer belépőt hozott. Óvatosan kérdem, melyik másik magyarországi intézmény produkált ilyen számokat? Az eltelt 92 nap alatt 28, a lelátót és a játékteret nem érintő esemény is lezajlott üzleti vacsorától kezdve, a legalább húsz fős stadiontúrán át a filmforgatásig.

HBN

Folytatás a Napló mai számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!