Sport

2014.08.22. 10:37

Mintha hiányozna a hit

Debrecen- DVSC dekoncentráltan futballozott Bernben, ezért nehéz helyzetbe került az EL-visszavágóra.

Debrecen- DVSC dekoncentráltan futballozott Bernben, ezért nehéz helyzetbe került az EL-visszavágóra.

Az Európa Liga főtáblája volt a tétje annak a csütörtök esti kilencven percnek, amelyet a DVSC-TEVA a svájci Young Boys otthonában vívott meg. A párharc első mérkőzése egyelőre semmit sem döntött el, de azt az eredményen túl a játék képe is megmutatta, hogy roppant nehéz dolga lesz a Loki a jövő heti visszavágón, a továbbjutáshoz nagyot kellene javulniuk a debrecenieknek.

A 3-1-es hazai győzelemmel végződött meccs nem úgy indult, hogy feltétlenül vereséget kell szenvednie Kondás Elemér gárdájának, a mezőnyben kiegyenlített játék folyt, azonban a 26. percben egy rövidzárlatot követően - a védelem közepe lemaradt a közelről a hálóba fejelő Nuzzolóról, Polekszics sem állt a helyzet magaslatán - vezetést szerzett a Young Boys. A gól előtti ritmusváltás, s maga a gól olyan zavart okozott, hogy ezt követően többször is szerencse kellett, hogy a Debrecen elkerülje az újabb bekapott találatot. A szünet előtt végre Sidibe egyenlített, szerencsés gól volt, de kit érdekelt ez a hajdúsági oldalon, a lényeg, hogy bement.

A második félidőben sokáig semmit sem tudtak kezdeni a magyarok masszív futballjával a vendéglátók, ám egy szögeltnél ismét impotensnek bizonyult a védelmünk, a gól pedig felhozta Uli Forte együttesét. A végjátékban már mindent egy lapra tett fel a svájci brigád, amely gyorsabban és erőteljesebben játszott, azonban a Loki nagyot küzdve tartotta állásait, de egy figyelmetlenség percekkel a vége előtt - a kapus „elszállt”, a védő nem ugrott fel emberével - újabb svájci találatot eredményezett.

Zsebben érzik

Kondás Elemér szemmel láthatóan megviselten nyilatkozott a lefújás után.

- Jó csapat a Young Boys, ezt most testközelből is megtapasztalhattuk. Arra készültünk, hogy zárt védekezésből kontrázunk és gólt vagy gólokat szerezzünk, egyet sikerült is. Sajnos, két figyelmetlenség miatt vereséget szenvedtünk. Jelentős előnyt szerzett az ellenfél, de azon leszünk, hogy ledolgozzuk ezt. Nem kellemes így kikapni, de az élet megy tovább, most készülünk a Haladás ellen. A legjobb gyógyír természetesen a győzelem lenne - mondta a vezetőedző, aki nyilván nehezen tudott napirendre térni a két szögletből kapott gól fölött.

A svájci táborban annál nagyobb volt az öröm, noha Uli Forte edző hangsúlyozta, csupán egy lépést tettek a csoportkör felé, a másodikat Debrecenben kell megtenniük, azért a sajtótájékoztatót követő ünneplés azt sejtette, már zsebükben érzik a továbbjutást.

Csak hittel

Az ellenkező oldalon viszont szinte letargikus volt a hangulat, a lokisták fáradtan és roppant csalódottan kászálódtak ki az öltözőből. A középpályás Varga József azonban próbált pozitívumokat keresni a Wankdorf Stadionban.

- Nehéz bármit is mondani, mert két szöglet nyomán kaptuk a második és a harmadik gólt, holott erre felkészültünk, legalábbis úgy éreztük. Véleményem szerint nem volt két gólos különbség a DVSC és a Young Boys között, amikor elkezdtünk passzolgatni, nem tudtak velünk mit kezdeni, de megnehezítettük a saját dolgunkat. A visszavágón támadnunk kell és bízni egy korai gólban, a 2-0-val mi jutnánk tovább, megpróbáljuk végrehajtani ezt - nyilatkozta Varga.

Nos, valóban nem lehetetlen küldetés kiütni a Young Boysot, de ehhez hatalmasat kellene javulnia ennek a csapatnak, elsősorban mentálisan, mert az utóbbi mérkőzéseken hajmeresztő és elementáris hibákat mutattak be a srácok. A fegyelmezettség és a maximális koncentráció mellett hatalmas hittel kellene futballoznia a DVSC-nek, talán az utóbbi a legnagyobb hiánycikk mostanság arrafelé.

HBN-TN


"Lefejelték" a Debrecent

Bern - A Loki védelmi hibákat követően, három fejes góllal kapott ki a Young Boystól.


HAON-ÉLŐ - Európa Liga: Young Boys vs. DVSC-TEVA 3-1 (1-1)

A labdarúgó Európa Liga-selejtező utolsó, negyedik fordulójának első mérkőzésén a magyar bajnok Debrecen a svájci Young Boys vendégeként lépett pályára csütörtökön 19:30-tól Bernben. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!