Sport

2014.08.05. 09:26

Legyőzték a címvédőket

Rotterdam, Debrecen - A Rotterdamban zajló egyetemi és főiskolás Európa-bajnokságon a DEAC ellenfele a címvédő Split volt, akik ellen az első negyed végén már 9 ponttal vezettek a cívisek.

Rotterdam, Debrecen - A Rotterdamban zajló egyetemi és főiskolás Európa-bajnokságon a DEAC ellenfele a címvédő Split volt, akik ellen az első negyed végén már 9 ponttal vezettek a cívisek. A folytatásban kimaradt egy-két debreceni tripla és az ellenfél támadásai pontosak voltak, így a szünetben már csak két ponttal (51–49-re) vezettek Nagy Ágoston tanítványai. Szünet után a DEAC húzóemberei a harmadik negyedben 10 ponttal többet dobtak, mint a horvátok, így 12 pontos előnnyel kezdődött az utolsó játékrész. A záró negyedben a hajdúságiaknak helyén volt a szívük, végül 9 ponttal legyőzték a horvátokat.

A magyar csapat fantasztikusan játszott, de ki kell emelni Nagy Botondot, aki egymaga 43 pontot szerzett, ebből 30-at a hárompontos vonalon kívülről.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!