Sport

2014.08.18. 14:26

A mester csalódott a vereség miatt

Balmazújváros - Szabó János a nem megfelelő koncentráció rovására írja a rossz szezon rajtot.

Balmazújváros - Szabó János a nem megfelelő koncentráció rovására írja a rossz szezon rajtot.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő labdarúgói szempontjából remekül kezdődött a Mezőkövesd elleni hazai találkozó az NB II első fordulójában, ugyanis Kónya Márk már a negyedik percben előnyhöz juttatta a csapatát. Ám a korai vezetés ellenére az ellenfél meg tudta fordítani a mérkőzést, majd a 63. minutumban már 1-3 "díszelgett" az eredményjelző táblán. A hazaiaktól Virág Aladárnak a 85. percben sikerült tizenegyesből a hálóba találnia, de már ez sem volt elég a pontszerzéshez.

Több volt a meccsben

Szabó János, a balmazújvárosiak nyáron kinevezett vezetőedzője szerint nem voltak elég higgadtak. – Az eredmény miatt mindenképpen csalódott vagyok. Sokkal több volt a meccsben, hiszen a nyílt támadójátékunkat meg tudtuk valósítani, amelynek következtében a mezőkövesdieket dominancia helyett kontrázásra kényszerítettük. Természetesen ebben is nagyon nagy hibázási lehetőség van, ami sajnos végül be is igazolódott – kezdte a tréner, majd így folytatta: – Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, ám ezeket javarészt nem sikerült kihasználnunk a találkozón. Nem voltunk elég koncentráltak, higgadtak a kapu előtt. Többek között az is egy jó csapat védjegye, amikor egy-két lehetősége adódik az ellenfél kapuja előtt, azt kíméletlenül kihasználja.

Fejben is ott lenni

A narancssárga-feketék mesterének elmondása szerint sikerült felkészülniük a borsodi gárdából. – Számos szituációt begyakoroltunk az edzéseken, amelyet követően a Mezőkövesd gyenge pontjaira építkezve, és erősségeiből felkészülve várhattuk az összecsapást. Így meglepetés nem ért bennünket a pályán, az előre eltervezett taktikát sikerült megvalósítanunk. Az egyik gólunkat éppen egy begyakorolt szituáció után szereztük, viszont 1-2 játékosunknál kiütközött a koncentráció hiánya, amely az eredményt tekintve megbosszulta magát. Ebből is látszik, nem elég csak fizikálisan felkészülni az új idényre, a játékosoknak fejben is ott kell lenniük, hogy hasonló hiba miatt ne veszítsünk mérkőzéseket a jövőben. Ennek kiküszöbölésére a jövőben nagyobb hangsúlyt fektetünk - taglalta lapunknak a hazaiak menedzsere.

HBN-DZST

Tények

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő–Mezőkövesd Zsóry FC 2–3 (1–2)

Balmazújváros, 1000 néző, v: Takács (Szilágyi, dr. Kulcsár)

Balmazújváros: Szalma – Bokros (Kállai 72.), Kiss L., Szatmári, Németh – Kónya, Müller (Sigér 62.), Vachtler, Virág – Kis R. (Pintér 64.), Batizi-Pócsi. Vezetőedző: Szabó János

Mezőkövesd: Kunsági – Hegedűs, Izing, Balogh, Búrány – Szeles, Takács, Menougong, Máté (Pantovic 52.) – Balajti (Molnár 73.), Tajthy (Hanzl 61.). Vezetőedző: Tóth László

Gól: Kónya (4.) Virág (86., 11-esből), illetve Máté (7.,25.), Balajti (63.)

Sárga lap: Kiss L. (6.), Müller (34.) illetve Tajthy (21.), Balajti (59.), Balogh (84.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!