Sport

2014.08.19. 13:14

A Loki visszatér az „elátkozott” stadionba

Debrecen - A válogatott elvesztett világbajnoki döntője mellett a Debrecen is kapott már ki a Young Boys arénájában.

Debrecen - A válogatott elvesztett világbajnoki döntője mellett a Debrecen is kapott már ki a Young Boys arénájában.Stade de Suisse Wankdorf Bern – erre a névre keresztelték a Young Boys stadionját, de a helyiek még most is inkább csak Wankdorfként emlegetik a többször is átépített létesítményt.

1925-ben épült meg Bern egyik nevezetessége, akkor 22 ezer fő befogadására volt alkalmas. A harmincas években sokat csinosítottak a stadionon, 1939-re kibővítették, így már 42 000 néző szurkolhatott a helyszínen.

Az 1954-es világbajnokságnak Svájc adott otthont, a jeles alkalomra egy teljesen új arénát építettek a berniek, a 64 ezres komplexum adott otthont a torna fináléjának, melyet – ki ne tudná – Magyarország és az NSZK vívott a Rimet Kupáért. Sajnos, hiába vezetett az Aranycsapat a 8. percben már 2:0-ra Puskás és Czibor találataival, a nyugat-németek Morlock és Rahn két góljával fordítani tudtak és 3:2-re legyőzték a magyar válogatottat.

Az elavult stadiont 2001-ben lebontották, négy évvel később adták át a Young Boys mostani otthonát, melyben 32 ezren szurkolhatnak egy időben.

Megint korai vezetés

A Loki már ebben a létesítményben léphetett pályára 2008. augusztus 14-én az UEFA Kupában, s szenvedett 4–1-es vereséget. Pedig, a vb-döntőhöz hasonlóan, az a meccs is jól indult a szempontunkból, ugyanis Rudolf büntetőből a vendégeknek szerzett vezetést a 17. percben. Ezt követően azonban jött a svájci henger és a vége súlyos vereség lett.

Nem jelent tehát jót, ha egy magyar csapat vezetést szerez a Wankdorf Stadionban, ennek ellenére a legbabonásabb debreceni szurkolók sem bánnák, ha a kedvenceik megszereznék a vezetést a csütörtöki Európa Liga-összecsapáson, hátha megtörne az átok!

HBN-TN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!