Sport

2014.08.13. 13:40

A felkészülés jegyében

Debrecen - Idény eleji formában, ám biztató jelekkel játszotta le első edzőmérkőzését a DHK.

Debrecen - Idény eleji formában, ám biztató jelekkel játszotta le első edzőmérkőzését a DHK.

Izgatottan várták a debreceni szurkolók, hogy végre a jégen láthassák a MOL Liga-újonc Debreceni Hokiklub csapatát. Annak ellenére, hogy mindössze egy nappal korábban lehetett értesülni az összecsapásról, kétszázötven néző volt kíváncsi a DHK első edzőmeccsére kedden este. Az ellenfél a szlovák másodosztályban vitézkedő, és tavaly a hetedik helyen záró Liptószentmiklós, azaz a MHK 32 Liptovský Mikulás gárdája volt.

Új arculat

A találkozót megelőző percekben a klub bemutatta új mezét, amely a jelenleg is kialakítás alatt álló új arculat egy részét képezi. Mocsári Attila, a DHK elnöke mutatta be a közönségnek a vörös és sárga színű mezt Ladányi Balázs segítségével. A DHK logóját egy főnix madár, Debrecen jelképe díszíti. A klub még dolgozik az új kinézeten, és további edzőmeccsek is várhatók a szeptemberi rajtig, amelyek többsége idegenben lesz majd.

Van mit javítani

A végeredmény ezen a találkozón másodlagos volt, a szakmai vezetés azt szerette volna, hogy mindenki lehetőséget kapjon. Ennek érdekében a mérkőzés felénél mindkét csapat kapust cserélt, valamint a sorok is gyakran váltották egymást. A debreceniek játékán még erősen érződött az összeszokottság hiánya, azonban biztató jelekből sem volt hiány. Helyzeteit jól dolgozta ki a csapat, azonban a befejezésekkel adódtak még gondok, illetve a védelem sem azt az arcát mutatta, amire képes. Jevgenyij Muhin edző arra hívta fel a figyelmet, hogy ez volt az első mérkőzése a csapatnak, sokakban nagy volt a drukk, azonban a hibákat javítani lehet, valamint a biztató produkciókat még jobban ki kell dolgozni. Erőnlétileg felvette a versenyt a DHK a magasabban jegyzett ellenfelével szemben.

Nem volt elégedett a játékkal Ladányi Balázs, de messze még a felkészülés vége. - Nem hoztuk azt a formát, amit szerettünk volna, de pont arra vannak ezek a meccsek, hogy megtaláljuk a hiányosságokat, amiket később javítani lehet. A támadásokkal nem volt gond, bár több gólt is üthettünk volna, ha jobban összpontosítunk. A kapott gólokat viszont kicsit soknak tartom, ennyivel nem nyerünk meccset a MOL Ligában, de az első edzőmeccs után még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni - mondta a kapitány.

HBN-PZ

Tények

Debreceni HK–MHK 32 Liptovsky

Mikulás 2–6 (0–2, 1–3, 1–1)

Debrecen, 250 néző

A DHK gólszerzői: Szagyikov (Szicsov, Kaszkov), Kaszkov (Könczei, Szicsov).


Nem bírtak a Lipótszentmiklóssal

Lejátszotta első mérkőzését a MOL Ligás Debreceni Hoki Klub felnőtt csapata.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!