Sport

2014.05.24. 17:57

Risztov Éva aranyérmes, Szilágyi Nikolett is a dobogón

Megnyerte a Portugál Nyíltvízi Úszó Bajnokságot a Debreceni Sportcentrum – Sportiskola hosszútávúszója, Risztov Éva.

Megnyerte a Portugál Nyíltvízi Úszó Bajnokságot a Debreceni Sportcentrum – Sportiskola hosszútávúszója, Risztov Éva. A 10 kilométeres, maratoni versenyen olimpiai bajnokunk után 3 másodperccel lemaradva Olasz Anna, mögötte pedig a DSI másik kiválósága, Szilágyi Nikolett ért célba. A portugáliai Portelben megrendezett bajnokság a magyarok számára a két Európa-bajnoki kvalifikációs verseny első állomása volt. Ez az eredmény pedig azt jelenti, hogy a két debreceni szinte biztos résztvevője a nyári kontinensviadalnak.

Az ötkarikás aranyérmes Risztov Éva a győztesen teljesített táv után elmondta, hogy ilyen hideg vízben – 18 fokos volt a tó vize-, talán még sosem versenyzett, de így is végig jó tempót úszott, és az utolsó néhány száz méteren még hajrázni is maradt ereje, hogy biztos legyen a győzelem. „- Gyakorlatilag rajt-cél győzelmet arattam. Olasz Anna lett a második, őt három másodperccel előztem meg, ami körülbelül négy méteres előnyt jelent. Ez itt, 10 kilométeren már magabiztos győzelemnek számít, ha például azt nézzük, hogy Londonban négy tized másodperccel nyertem. A tó egyébként nagyon nyugodt volt, nem voltak hullámok, így hasonló körülmények között versenyezhettem, mint Londonban. A saját sikerem mellett nagyon örülök Szilágyi Niki eredményének is, aki Olasz Anna után nem sokkal ért be. Így szinte biztos, hogy Debrecenből mindketten ott leszünk a nyári Európa-bajnokságon" – zárta gondolatait Éva.

A lányok következő versenye a balatonfüredi Európa Kupa lesz június 21-én. Az a viadal szintén Eb kvalifikációs megmérettetés lesz.

Debreceni Sportcentrum

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!