Sport

2014.04.20. 20:43

Előny a debreceni pólósoknál

Debrecen - Kiélezett meccsen kétgólos fórt harcoltak ki a visszavágóra a cívisvárosiak.

Debrecen - Kiélezett meccsen kétgólos fórt harcoltak ki a visszavágóra a cívisvárosiak.

Sikerrel kezdte meg az OB I-es rájátszást a BVSC ellen a DVSE: Varga Tamás tanítványai 9-7-es diadalt arattak a két győzelemig tartó párharc első mérkőzésén a fővárosiak ellen.

Az első próbálkozások mindkét oldalon kimaradtak, mígnem Mezei Tamás megszerezte a vezetést a vendégeknek. Nem örülhetett sokáig a BVSC, Marnitz Gergő ugyanis egy bődületesen nagy bombát eresztett el messziről, ami célt is ért, 1-1. Mindkét kapus remek napot fogott ki, a pestieknél Györke Zsolt, a hazaiaknál pedig a sérülésből visszatérő Braniszlav Mitrovics brillírozott. A negyed végén esett két újabb találat, előbb Létay Krisztián értékesített egy büntetőt, majd Predrag Jokics lőtte ki a bal alsót, 2-2.

A második etap elején szintén több helyzet kihasználatlanul maradt, végül Marnitz távoli lökete nyomán a mérkőzés során először vezetéshez jutott a DVSE, sőt, Weszelovszky László megmozdulása után már kétgólosra duzzadt az előny, 4-2. A folytatásban Mitrovics zseniális volt, mindent védett, Nyéki Balázs lövése is csak egy kis szerencsével, a hóna alatt tudott „bevánszorogni” a kapuba – félidőben 4-3-at mutatott az eredményjelző a debreceniek javára.

Fej-fej mellett

Ismét csak a kapkodás dominált a harmadik játékrész első két percében, majd a kihagyott ziccerek után Telegdy András egyenlített. Nem sokkal később ötmétereshez jutott a hajdúsági egylet, Kállay Márk használta ki a helyzetet. Ám újfent gyorsan egalizálni tudott a fővárosi egylet, 5-5. A negyed végét jelző dudaszó előtt még Chilkó Mártonnak sikerült bevenni Györke kapuját.

Két gyors góllal kezdődött az utolsó nyolc perc, előbb Andrei Busila, majd Nagy Sándor volt eredményes, 7-6. A következőkben Kállay villant, azonban menetrendszerűen érkezett a válasz is, ezúttal Borsós Endre hozta vissza egy gólra a vendégeket. A hajrában Süveges Máté megszerezte a DVSE kilencedik találatát, ami azt jelentette, hogy 9-7-re nyertek a cívisvárosiak.

A párharc visszavágóját szerdán 20 órától rendezik Budapesten, a Szőnyi úti uszodában.


A tények

DEBRECEN - BVSC-Zugló 9-7 (2-2, 2-1, 2-2, 3-2)

Debreceni Sportuszoda, 600 néző. Vezette: Dodog Sz., Petik A.

DEBRECEN: Mitrovics - Kállay M. 2, Busila 1, Marnitz G. 2, Misics, Jokics 1, Halek M. Csere: Palotás M., Macsi P., Weszelovszky L. 1, Süveges M. 1, Chilkó M. 1. Edző: Varga Tamás.

BVSC: Györke Zs. - Nyéki B. 2, Mezei T. 1, Létay K. 1, Borsós E. 1, Kotsidis N., Szabó B. Csere: Tatár R., Zoufal N., Nagy S. 1, Ambrus F., Telegdy A. 1, Mészáros Cs. Edző: Märcz Tamás.

Gól - emberelőnyből: 6/2, ill. 11/3.

Gól - büntetőből: 1/1, ill. 1/1.

Kiállítás cserével: Szasa Misics, ill. - .

Kipontozódott: Andrei Busila, Süveges Máté, ill. - .


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!