Sport

2014.03.19. 19:32

Kikapott a B1-ben a DVSC csapata

Budapest, Debrecen - Nem sok hiányzott a sikerhez, de nem várt események miatt alulmaradtak a debreceniek.

Budapest, Debrecen - Nem sok hiányzott a sikerhez, de nem várt események miatt alulmaradtak a debreceniek.

A DVSC Thunders 11:9-re kikapott a BoxingONE csapatbajnoki összecsapáson Budapesten, a KSI vendégeként. A debreceniek gárdáját öt DVSC-s, Kalucza Norbert, Takács József, Nagy Bence, Nagy Péter és Deél Szabolcs, valamint a Harangi SE kiválósága, Hinger Gábor, a nyíregyházi Dávid SC-s Gyarmati Márk, illetve a Hranek BSE-től érkező Szilvai László alkotta.

A DVSC eredményét nem várt események befolyásolták, a helyszínen ugyanis kiderült, hogy adminisztrációs hiba miatt Tóth Ádám nem léphet ringbe (a győzelemért járó két pontot automatikusan a KSI kapta). A pestiek 70 kilóban vártak ellenfelet, azonban Tóth 72 kg-ra fogyasztott le. Egy másik DVSC-s, Nagy Bence pedig kicsivel 75 kg felett mérlegelt, így hiába meccselt, a két pont már eleve az ellenfélé volt.

A viadal után Máté Attila, a hajdúsámsoni Harangi Imre SE trénere is elmondta véleményét versenyzőjéről, Hinger Gáborról, aki a 2007-es junior Európa-bajnoki bronz­érmes Könnyű Róbertet múlta felül.

– Nagyon elégedett vagyok Gabival, nagyszerűen bokszolt, megfogadta a taktikai utasításokat, a balhorgai varázslatosak voltak, a harmadik menetben már csak az volt a kérdés, végig megye-e a meccs. Igaz, a védekezésén még van mit javítanunk, de kijelenthetem, megvan a következő évek nyerőembere – mondta el Máté Attila, egyesületünk edzője.

HBN

A teljes cikk a Napló csütörtöki számában, vagy a naplo.hu-n olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!