Sport

2014.03.11. 16:45

A Mester visszatért Debrecenbe

Debrecen - A debreceni Capoeira Hungria csoport tagjai már a nyári vizsgákra készülnek.

Debrecen - A debreceni Capoeira Hungria csoport tagjai már a nyári vizsgákra készülnek.

Mestre V.T., azaz Claudio Roberto Pereira da Silva minden erejével azon van, hogy a capoeirát, a brazil sport és kultúra eme sajátos egyvelegét minél több európaival megismertesse, megszerettesse. A szaktekintély először 2005-ben érkezett Magyarországra, s legelső kurzusát Debrecenben tartotta – ahová a közelmúltban visszatért.

Kurzusok sora

Debrecenben nincs brazil capoeira oktató, az edzéseket vezető fiataloknak pesti és külföldi kurzusokra kell ellátogatnia, hogy tudásukat bővítsék, új mozgáskombinációkat, capoeira szekvenciákat tanuljanak. A cívisvárosi Capoeira Hungria csoportban sincs ez másképp, a kis, helyi csoport tagjai rengeteg találkozón vettek már részt. Évente egyszer, rendszerint augusztusban, azok a mesterek, akik elismerik a csoport munkásságát, eljönnek és ellenőrzik a capoeiristák tudását – ilyenkor a kellően felkészültek vizsgát tehetnek az új övfokozat megszerzésének reményében.

Van mit tanulni

Augusztus még messze van, de a Capoeira Hungria csoport tagjai lehetőséget kaptak Mestre V.T. -től, hogy ha csak pár óra erejéig is, de vele készülhessenek a nyári vizsgáikra. A közelmúltban megrendezett debreceni kurzuson nagyon sok capoeirista vett részt (Békéscsabáról és Nyíregyházáról is érkeztek), akik így tanulhattak a mestertől, aki jó kedvvel adta át tudását. A szaktekintély egy maratoni futó kitartásával minden egyes jelenlévővel külön-külön is capoeirázott a körben a kurzus végén. Szerencsére nagyobb sérülések nem történtek a rendezvény folyamán, de az bizonyossá vált, hogy mindig van mit tanulni a capoeiráról, és rengeteg munka áll még a Capoeira Hungria előtt az augusztusi vizsgákig és avatásokig.

HBN-NA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!