Sport

2014.01.21. 10:51

Boksz, mámor, Kuba

<ins datetime="2014-01-21T09:44:48+00:00"></ins>Debrecen - A magyar ökölvívó-válogatott Kubában töltött másfél hetet, ami alatt a napsütésen kívül az edzők izzasztották meg leginkább a fiúkat, na, meg a helyi remek bunyósok, akikkel együtt készülhettek a magyarok - hiszen ezért is mentek oda az amatőr boksz egyik fellegvárába.

Debrecen - A magyar ökölvívó-válogatott Kubában töltött másfél hetet, ami alatt a napsütésen kívül az edzők izzasztották meg leginkább a fiúkat, na, meg a helyi remek bunyósok, akikkel együtt készülhettek a magyarok - hiszen ezért is mentek oda az amatőr boksz egyik fellegvárába. A DVSC-ből Kalucza Norbert, Tóth Ádám és Komor László (utóbbi kettő kora miatt még sosem volt felnőtt válogatott) vehetett részt az eseményen. A január 17-én hazatérő fiaink szépen beszámoltak arról, milyen is a kubai levegő, milyen a ring illata arrafelé, s milyen volt a közös edzés a többi remek honi öklözővel.

Mesélj a napi menetrendről és arról, milyen állapotok fogadtak Kubában!

Komor László: - Havannában voltunk. Napi 3 edzésen dolgoztunk. A délelőtti és a délutáni edzés között volt időm napozni és strandolni. Általában ezzel telt a nap. Egész tűrhető volt minden, én rosszabbra számítottam.

Mi volt a legérdekesebb élményed?

Komor László: - A legemlékezetesebb a Santa Maria Beach volt. Tengerpart, pálmafák, Havanna. Egyébként jó edzőtábor volt, s tapasztalhattuk, hogy a kubaiak nagyon ügyesek, ezért sok dolgot el lehetett tőlük sajátítani.

Ki volt a legnagyobb név a kubaiak közül, akivel bunyózhattatok?

Tóth Ádám: - Roniel Iglesias Sotolongo váltósúlyú olimpiai bajnok (2012. London), de több olimpiai és világbajnoki helyezett is kesztyűt húzott.

A napi programról és a benyomásokról pár szót...

Tóth Ádám: Napi 2-3 edzéssel, napozással, strandolással teltek a napjaink. Az ország maga nagyon szegény, de a tengerpart, meg a tenger csodaszép. A legemlékezetesebb az volt, amikor olimpia bajnokkal kesztyűztem.

Hogy érzed, mire volt jó ez az edzőtábor, s kik dolgoztak veletek?

Tóth Ádám: - Nagyon sokat fejlődtem technikailag, védekezésben és a kondim is jobb lett. Kovács László kapitány mellett az edzők között ott volt Bacskai Imre bá, Turu István, tolmácsként ott volt Ch. Gáll András bá, meg Kunya Gyuri bá. Csapatvezető Csötönyi Sanyi bácsi ugye, aki a szövetség elnöke, ja, és ott volt Máté Attila is edzőként.

Milyen volt a kubai edzőtábor számodra?

Kalucza Norbert: - Erős volt a felkészülés mindenben. Sok gyakorlásunk volt, főleg kubaiakkal. Naponta az edzésprogramban volt minden: reggel 40 percnyi futás, délelőtt kubaiakkal közös gyakorlás, délután meg külön edzettünk tőlük. Ez így naponta három alkalom. Hétvégén, csak vasárnap kaptunk szabadidőt, akkor voltunk Havanna belvárosában, meg a tengerparton.

Semmi kellemetlenség nem volt?

Kalucza Norbert: - Nem, csak amikor egy kis hasfájásom lett, de még így is kellett edzeni. Azóta már jobban vagyok, főleg, mióta hazajöttünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!