Sport

2013.12.09. 15:04

Szívroham helyett győzelem

Debrecen - A Debrecen 3–0-s hátrányból felállva tudta megnyerni a Ferencváros elleni meccset.

Debrecen - A Debrecen 3–0-s hátrányból felállva tudta megnyerni a Ferencváros elleni meccset.

Fordulatos összecsapáson végül 9–7-re győzte le a Széchenyi Bank-FTC csapatát a Népligetben a DVSE az OB I. 12. fordulójában. A hazaiak gyorsan 3–0-s előnyre tettek szert, innen kellett felkapaszkodnia a debrecenieknek. Varga Tamás alakulata mindent meg is tett az egyenlítésért, a hajdúságiak a második negyed végén előbb egalizáltak, majd pedig átvették a vezetést, amit a derbi alatt már ki sem engedtek a kezükből.

Megijedtek

– Nagyon nehezen indult a mérkőzés, a Fradi balkezes játékosa, Szabó Botond nagyon belekezdett, és háromból három gólt lőtt. Ekkor többen a szívünkhöz kaptunk, de szerencsére hamar sikerült rendezni a sorokat, gyorsan összeállt a védelmünk, így a második negyed végén már mi vezettünk 7–5-re. Nem ez volt az első eset, hogy hátrányból álltunk fel és fordítottunk, azt hiszem, ez is segített abban, hogy ezúttal is összekaptuk magunkat. A meccs elejéhez hasonlóan a vége is izgalmasra sikerült, a negyedik etapot ugyan 9–5-ös előnynél kezdtük, ám ebben a nyolc percben nem tudtunk betalálni, az ellenfél viszont két gólt is szerzett. Megfordult a fejemben, hogy a Ferencváros ikszre hozza a találkozót, kicsit megijedtem, de szerencsére nem volt annyi erő a fővárosiakban – emlékezett vissza Marnitz Gergő, a DVSE junior világbajnok játékosa, aki nagyon örül, hogy begyűjtötték a három pontot.

A debreceni pólócsapat szombaton 18 órától hazai pályán, a jelenlegi 10. helyezett KSI ellen zárja le a 2013-as évet. – Egy fiatal csapat lesz az ellenfelünk, a KSI hetven-nyolcvan százaléka utánpótlás korú, sokat bírnak, és gyorsak. Nem szabad őket lebecsülni, és oda kell figyelni rájuk. Ha győzünk ellenük, akkor az ötödik helyen zárhatunk, ami nagyszerű lenne, hiszen a célunk is ez volt. Azt hiszem, csapatom a viszonylag gyengébb rajt után hamar belelendült, és hozta a tőle elvárhatót. Ami engem illet, egész jól ment a játék, bár mehetett volna sokkal jobban is, remélem, tavasszal még többet tehetek a DVSE sikeréért – értékelt röviden a vízilabdázó.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!