Sport

2013.12.07. 09:34

Férfi OB: Bernáth István és Nagy Péter a fináléban, ahogy Kalucza is

Győr, Debrecen - A pénteki utolsó előtti napon a férfi ökölvívó OB elődöntői zajlottak.

Győr, Debrecen - A pénteki utolsó előtti napon a férfi ökölvívó OB elődöntői zajlottak.

A DVSC bunyósai közül a szupernehézsúlyú Bernáth István nagyon simán lépett túl ellenfelén, a félnehézsúlyú Nagy Péter viszont végigbokszolta a három menetet, aminek a végén egyhangú pontozással diadalmaskodott, így mindketten az aranyért lépnek ringbe holnap.

Deél Szabolcs Szellő ellen beleszaladt egy nagy pofonba, így az addig forma-forma találkozót edzője feladta (Szabi bronzérmes ezzel).

Kalucza Norbert is finalista, ő boksz nélkül jutott el a döntőbe.

A 90. Férfi Elit Amatőr Ökölvívó Bajnokság DVSC-t érintő pénteki meccsei:

81 kg: Nagy Péter (DVSC) - Széll Tamás (Szolnok) 3-0

Nagy Péter: - Annyira nem fáradtam el, mint vártam, Jól ment a boksz egész meccsen. Szerintem egyértelmű volt a győzelmem. A harmadik menetben intették is ellenfelemet. A döntőben holnap Lányi Vitalij ellen bokszolok, akit egyszer már megvertem korábban, illetve egyszer döntetlen lett a meccsünk. Most őt nagyon meg kell vernem, ha nyerni akarok, hiszen győri színekben versenyez. Az elődöntőben a válogatott Harcsa Norbit győzte le Vitalij, aki kondival jobban bírta a végét, s így nyert.

91 kg: Deél Szabolcs (DVSC) - Szellő Imre (Hranek BC) TKO 1. menet

Deél Szabolcs: - Igazából bekaptam egy ütést a halántékomra az első menet második felében. Addig egál körül volt a mérkőzés, de ez az ütés bennem maradt, úgy ítélte meg Bandi bá, s így kivett a meccsből (feladta az ütközetet - a szerk.). Valóban megéreztem az ütést. Sajnos ez most így alakult. (Klubtársa, Nagy Péter még elmondta, Szabolcs jól bunyózott az ominózus ütésig, amibe viszont tényleg beleszaladt.)

+91 kg: Bernáth István (DVSC) - Nagy Dániel (Kecskemét) TKO 1. menet

Bernáth István: - Nem volt egy túl hosszú meccs, pár ütésváltás után bedobták a törülközőt.

Somlai Miklós (edző): - Levegőben lógott egy nagy KO, Pisti játszott ellenfelével, próbálgatta, és érezhető volt, hogy ha megszalad a keze, akkor abból sok jó nem sül ki az ellenfélnek. Ezt szerintem nem akarták megvárni, ezért feladták a mérkőzést. Holnap a döntőben Bouquet Bencével csap össze Pisti, az egy nehéz meccs lesz, ők most a két legjobb ebben a súlycsoportban Magyarországon. Ráadásul Bence győri, tehát hazai pályán bunyózik.

A DVSC 7 indulójából 3 (Kalucza Norbert, Nagy Péter és Bernáth István) tehát aranyéremért bokszol szombaton a felnőtt férfi OB-n. Deél Szabolcs pedig harmadik lett.

A Sport 1 Televízió eredeti tervei szerint élőben közvetíti a győri OB döntőit szombaton 19 órától.

Hajrá srácok, hajrá, DVSC!

- Koppányi Szabolcs -


Győr, Debrecen - A felnőtt országos bajnokság döntőit műsorra tűzte a Sport M és a Sport 1 Televízió.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!