Sport

2013.09.20. 10:11

A DEAC-ra Manchesterben is felfigyeltek

Debrecen - Katona Zoltán első körben három hétig figyeli, hogyan zajlik a munka a Man. Utd. akadémiáján.

Debrecen - Katona Zoltán első körben három hétig figyeli, hogyan zajlik a munka a Man. Utd. akadémiáján.

Immár második éve arat hatalmas sikert a hajdúsági futballista-palánták körében a Katona Zoltán és Lente Lajos által szervezett angol focitábor, aminek évről évre a DEAC létesítménye ad otthont. A tréningeket vezénylő angol szakembereket is csak pozitív benyomás érte a tábor ideje alatt, aminek hazájukban hangot adtak. A brit trénereket Debrecenbe vezénylő szervezet vezetése ezért felajánlotta Katona Zoltánnak, a DEAC futballszakosztály szakmai vezetőjének, hogy testközelből tanulmányozza egy szigetországi labdarúgó akadémia működését.

Mi a filozófiájuk?

– Igazából a Liverpool és a Manchester United között vacilláltam, de végül az utóbbi lett a befutó. Lehetőség volt egy hosszabb távú kint tartózkodásra is, ám úgy döntöttem, inkább több alkalommal utazom ki, először hétfőn indulok egy háromhetes turnusra – nyilatkozta a Naplónak Katona Zoltán, aki edzőként is tevékenykedik a DEAC-nál, nevezetesen a 2002/03-as korosztályt irányítja.

– Nagyon érdekel, hogy Angliában hogyan kötik össze a különböző korosztályokat, mert úgy érzem, ezen a téren nagy a lemaradásunk nemzetközi viszonylatban. De arra is választ szeretnék kapni, hogy nálunk fejlettebb futballkultúrában hol kezdődik a csapatépítés, mikortól válnak fontossá az eredmények – mesélte a sportvezető, aki elárulta, az utánpótlás-csapatok edzései, mérkőzései mellett a Manchester United és a Fulham első gárdájának bajnokiját is megnézi.

DEAC-ból a Man. Utd-be

A meghívás mellett több megtisztelő ajánlatot is kapott Katona Zoltán az angol szervezőktől. A debreceni szakember részt vehet az FA (Angol Labdarúgó-szövetség) továbbképzésén, illetve szeretnék megbízni azzal, hogy a DEAC-on keresztül minél több tehetséges fiatal futballistát közvetítsen ki angol labdarúgó akadémiákra.

A teljes cikk a Napló szombati számában olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!