Sport

2013.08.28. 15:06

Móron készül a nemzeti futsal válogatott

Megkezdte munkáját a férfi nemzeti futsal együttes új szakmai stábja.

Megkezdte munkáját a férfi nemzeti futsal együttes új szakmai stábja.A hét elején Móron gyűltek össze a legkiválóbb magyar futsalosok, akik edzőtáborban készülnek a szeptember elején megrendezendő Visegrádi négyek tornájára, illetve az azt követő ukránok elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre (szeptember 17., Harkiv) – a keretben három berettyóújfalui játékos, Rábl János, Lovas Norbert és Trencsényi János is szerepel – tudtuk meg a futsal-hungary.hu-ról, ahol több érdekesség is olvasható.

Amint arra a múlt héten fény derült, a jövőben Tomas Rivera személyében új szövetségi kapitány irányítja a válogatottat. Az 57 éves szakember Frank Tamást váltja a kispadon. A szakvezető legutóbb a román válogatott szövetségi kapitánya volt. Rivera tolmácsa és egyik segítője Korolovszky Gábor lett. Az egykori válogatott játékos igen fiatalon már az NB I-ben futsalozott, de a nagypályás karrierje miatt fel kellett adnia. A pályaedző Fehér Zsolt lett, akit jól ismer a spanyol szakember, hiszen tavasszal együtt dolgoztak a Kinizsinél. Az erőnléti edző Jordi Illa lett, akit gyerekkora ismer Sito mester. Ő szintén a Kinizsiben szerepelt tavasszal és elképzelhető, hogy idén is pályára lép.

Gőzerővel

A futsalosok programjában minden nap két tréning és több videózás szerepel, vagyis gőzerővel alapoznak a szeptember 2-3-4-én, Ikrényben tartandó Visegrádi négyek tornájára. Magyarország mellett Csehország, Lengyelország és Szlovákia legjobbjai gyűlnek össze a viadalon, melynek lebonyolítása a szokásos, körmérkőzéses rendszerben történik, tehát minden csapat játszik mindenkivel.

A keretben a már megszokott módon több győri klasszis szerepel, mellettük a Dunakeszi és a Berettyóújfalu csapatából is többeket behívtak. Akadnak nagy visszatérők is és újoncok is: közel egy év után tér vissza Gyurcsányi, illetve Tóth Gyula jó pár esztendő után húzhatja magára ismét a címeres mezt. Temesi és Bita is régen játszott már a legjobbak között, de most újra pályára léphetnek. A BME két fiatalja, Öreglaki és Szeghy, akik eddig csak az U21 válogatottban kaptak szerepet, most bizonyíthatnak a nagyoknál is. Az abszolút újonc a Győr második kapusa, Matkovics Gábor, aki eddig még nem szerepelt semmilyen formában a nemzeti csapatnál.

HBN


A keret:

1. Balázs Zoltán (ETO FUTSAL CLUB)

2. Matkovics Gábor (ETO FUTSAL CLUB)

3. Tóth Gyula (DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL)

4. Kun Gábor (DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL)

5. Bita László (DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL)

6. Temesi Norbert (DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL)

7. Rábl János (MVFC-BERETTYÓÚJFALU)

8. Lovas Norbert (MVFC-BERETTYÓÚJFALU)

9. Trencsényi János (MVFC-BERETTYÓÚJFALU)

10. Lódi Tamás (ETO FUTSAL CLUB)

11. Harnisch Ákos (ETO FUTSAL CLUB)

12. Dróth Zoltán (ETO FUTSAL CLUB)

13. Gyurcsányi Zsolt (SWIETELSKY- HALADÁS VSE)

14. Halmos Máté (SWIETELSKY- HALADÁS VSE)

15. Szeghy Szabolcs (MAFC BME DA)

16. Öreglaki Norbert (MAFC BME DA)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!