Sport

2013.07.03. 14:51

Reváns a VB-felkészülés jegyében, Debrecenben

A nézők díjmentesen tekinthetik meg a válogatott vízilabda meccset.

A nézők díjmentesen tekinthetik meg a válogatott vízilabda meccset.

Az ötkarikás bronzérmes Ausztrália együttesét fogadja az olimpiai negyedik helyezett magyar női vízilabda válogatott hétfő este 19.15-től. A találkozót a világbajnoki felkészülés egyik fontos állomásaként, a Debreceni Sportuszodában rendezik meg. A magyar lányok tehát visszavághatnak az ausztráloknak a tavalyi, olimpiai bronzmeccsen elszenvedett vereségért - akkor 13-11-re a szigetország együttese győzött.

A magyar csapat egy múlt hétvégi, hazai sikerrel zárult dunaújvárosi előkészületi torna után érkezik Debrecenbe. Merész András szövetségi kapitány hétfőn nevezte meg azokat a játékosokat, akik a magyar csapatot alkotják majd a „vizes VB-n". Így Bolonyai Flóra, Kasó Orsolya, Antal Dóra, Keszthelyi Rita, Takács Orsolya, Bujka Barbara, Szücs Gabriella, Kisteleki Dóra, Garda Krisztina, Tóth Ildikó, Miskolczi Ibolya Kitti, Illés Anna és Menczinger Kata bizonyíthat Barcelonában.

Az ausztrálok a hétvégén érkeznek Hajdúszoboszlóra, ám nemzeti együttesünk addig sem tétlenkedik. Lányaink keddtől – Kanada társaságában- a hajdúsági fürdővárosban edzőtáboroznak, s minden nap edzőmérkőzéssel készülnek.

A barcelonai világbajnokságig bő két hét van hátra, a hétfő esti, debreceni Magyarország-Ausztrália találkozó így – az Úszó OB- hoz hasonlóan- amolyan VB-főpróbának számít. Merész András kérdésünkre elmondta, a cívisvárosi meccsen főként a taktikai elemek pontosításán lesz a hangsúly: „Olyan játékelemeket fogunk Debrecenben, élesben gyakorolni, amelyeket várhatóan majd a VB-n is kamatoztathatunk. Itt legfőképpen a gyors támadás-befejezésre és a zóna új taktikai elemeire gondolok. Ennek a tudását igyekszünk mélyíteni. Azt gondolom, hogy a játékosságunk, a támadó felfogásunk illetve a fegyelmezett védekezésünk – a kapust is beleérte- az, ami a legnagyobb fegyverünk lehet. Most a felkészülés azon szakaszában járunk, amikor azért már egy eléggé kiélezett meccset láthatnak a debreceni nézők. " – fogalmazott a szakvezető.

A találkozó tehát hétfő este 19.15-kor kezdődik a Debreceni Sportuszodában, a belépés mindenki számára díjtalan.

Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!