Sport

2013.07.08. 12:17

Kikristályosodik az alapcsapat

Debrecen - A DVSC-nél mindenki megkapta a lehetőséget, hamarosan fény derülhet arra, kik alkotják majd a keret magját.

Debrecen - A DVSC-nél mindenki megkapta a lehetőséget, hamarosan fény derülhet arra, kik alkotják majd a keret magját.

Három edzőmeccset is lejátszott az elmúlt hét végén a Loki, szombaton Kassán 4–1-es, illetve 1–0-ás vereséget szenvedett a gárda, vasárnap pedig Pallagon kapott ki a társaság a Kecskeméttől 3–1-re. Milyen következtetéseket érdemes levonni a nem túl biztató eredménnyel végződött gyakorló mérkőzésekből?

– A találkozók a céljainknak megfeleltek, jó csapatok ellen játszottunk és a keret minden tagja megkapta a meccsterhelést – vágott bele mondandójába Kondás Elemér vezetőedző. – A csapat túl van egy megterhelő fizikális felkészítésen, ilyenkor természetes, hogy fáradtabban, enerváltan mozognak a labdarúgók. Ráadásul több próbajátékos is szerepet kapott, illetve az újak esetében is tapasztalható volt az összeszokottság hiánya. Nincs ok a pánikra, amolyan vegyes összeállítású együtteseket tudtunk felmérni meccsszituációban, azonban a szerdán a Gaz Metan és hétvégén a Győr ellen kiállítandó kezdő tizenegy nagyban hasonlítani fog arra, amelyik a nemzetközi kupában és a bajnokságban is szerepel majd – mondta a tréner, akinek a fenti mondandója arra enged következtetni, hogy a napokban várható egy konkrétabb keretszűkítés.

Csatár még jöhet

A szakvezető elmondta, a fizikai felkészítést a héten a finomhangolás követi, elsősorban technikai és taktikai elemeket gyakorolnak a tréningeken Szakályék. – A bő két hetes szabadság alatt nem „épültek le” fizikálisan a futballisták, ezért a mögöttünk hagyott időszakban elvégzett munka elegendőnek kell, hogy bizonyuljon. Hétfőn szabadnapot kaptak a fiúk, mindenki kipihenheti magát és keddtől készülünk tovább. A keretben voltak bőven változások, de nem kizárt, hogy történik még játékosmozgás a csapatnál – fogalmazott diplomatikusan Kondás Elemér, ám tekintve, hogy a Loki védelme és a középpályája szinte készen van, valószínűsíthető, hogy még legalább egy támadó érkezik Debrecenbe a közeljövőben.

HBN-TN


A KTE ellen is alulmaradt a Loki

A DVSC-TEVA vasárnap is játszott edzőmérkőzést, ezúttal a Kecskemét volt az ellenfél.


Csak ziccerekig jutottak Kassán

A DVSC-TEVA mindkét szombati edzőmeccsét elvesztette, rossz helyzetkihasználása miatt.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!