Sport

2013.07.05. 11:03

Kazanyban a hajdúsági vívók

Debrecen - Megkezdődik július 6-án a 27. Nyári Universiade.

Debrecen - Megkezdődik július 6-án a 27. Nyári Universiade.

Mihály Kata és Zavoda Dóra ismét útra kel, hiszen a lengyel U23-as Európa-bajnokság után, ezúttal a Debreceni Egyetemet képviselve lépnek pástra Oroszországban. A Debreceni Honvéd Sport Egyesület (DHSE) két párbajtőrösének nem sikerült olyan jól a torun-i kirándulás a magyar válogatottal, ám Kazanyban esélyük lesz a javításra.

Az egyetem segített

Serra Bendegúz, a DHSE ügyvezető igazgatója szerint a lányok harcra készen állnak, hiszen sikeres volta a felkészülés. – Első alkalommal indulnak a lányok az Universiade-n és mindketten nagy izgalommal várják a nagy megmérettetést – mondta Serra Bendegúz.

– Sűrű lesz nagyon a mezőny, de a lányoktól jó eredményt várunk. Dórától óriási eredmény, hogy kijutott, hiszen idén tért vissza, Katától kiegyensúlyozott teljesítményt várok. A lányok nem lesznek esélytelenek, ha mindig a következő ellenfelükre koncentrálnak. Nagyon jó formában vannak mindketten, hiszen az Eb után sokat tudtak regenerálódni és edzeni. Ezúton is szeretném megköszönni az egyesület minden tagjának, a gyerekeknek és a szakmai stábnak, hogy a nyári szünet ellenére bejöttek és segítették a tréningeket. Illetve hálás vagyok a Debreceni Egyetemnek is, hogy az utazás nagy részét kifizették nekünk.

A kazanyi Universiade, női párbajtőr viadalait július 7-én, helyi idő szerint 9 órától bonyolítják le.

HBN-MAL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!