Sport

2013.07.11. 12:09

A sportot tanító sportos tanító

Hajdúszoboszló - A hajdúszoboszlói pedagógus az aerobiktól keményebb sportágra vált, izmot pakol magára.

Hajdúszoboszló - A hajdúszoboszlói pedagógus az aerobiktól keményebb sportágra vált, izmot pakol magára.

Tizennégy esztendeje foglalkozik sporttal a hajdúszoboszlói tanárnő, Szabó Judit, több mint egy évtizede pedig oktatja is az aerobikot. Az általános iskolai testnevelő januárban gondolt egy nagyot és egy merőben más műfajba is belefogott: body fitnesz edzésekre jár a Segner Fitness tréneréhez, Jenei Istvánhoz.

– Szerettem volna valami újba belevágni, ugyanis több éves álmom volt, hogy kipróbáljam magam egy versenyen – mondta a csinos hölgy. – Mivel az alkatomból adódóan szépségversenyre nem gondolhattam, arra jutottam, az izmosságomból kellene kihozni a maximumot. Ezért fordultam Jenei Pistihez, aki kezdettől fogva irányítja a felkészülésemet. Van rajtam bőven javítani való, hiszen a body fitneszben szélesebb hátra, kerekebb vállra és fenékre van szükség. Ezen dolgozunk jelenleg.

Indul a diéta

A pedagógus elmondta, korábban is járt edzőterembe, azaz a súlyzós edzésekhez hozzá van szokva.

– Újdonságot nem jelentett a gyakorlatok kivitelezése, a nagyobb súlyok megmozgatása sem okozott gondot, ennek ellenére szinte folyamatosan izomlázam van – mosolyodott el Judit. Ami a táplálkozást illeti, a sportoló eddig is egészségesen étkezett, de mint kiderült, hátra van még a fekete leves. Augusztus elsején indul a diétám, akkortól kell grammonként számolni, miből mennyit fogyaszthatok – tette hozzá.

Októberben rendezik Budapesten a Fitparádét, ott mérettetik meg először a hajdúszoboszlói hölgy.

– Igyekszem ebben a műfajban is a legjobbat kihozni magamból, ahogy telnek a hónapok, Pisti megerősített többször is, hogy látszik a fejlődés rajtam. Ha haladok tovább ezen az úton és betartom az utasításait, akkor úgy vélem, jó eredményekre lehetek képes body fitneszben.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!