Sport

2013.05.16. 08:43

Kiharcolták a győzelmet a cívisvárosiak

Nagy izgalmak árán sikerült itthon tartania a két pontot a debreceni pólósoknak.

Nagy izgalmak árán sikerült itthon tartania a két pontot a debreceni pólósoknak.

Feszült hangulatban vette kezdetét a mérkőzés, kemény küzdelemnek lehettek szemtanúi, akik kilátogattak a Debreceni Sportuszodába. Az első percekben nem születtet gól, végül Varga Tamás törte meg a jeget akciógóljával, ezzel megszerezve a vezetést a hazaiaknak.

A második játékrészben – az elsőhöz hasonlóan – ismét a DVSE hozta el a labdát. Néhány perccel ezután Steinmetz Barnabás egyenlítette ki az állást, azonban Misic belőtte az első találatát, így 2–1-re vezetett a cívisvárosi alakulat. Ezt a Honvéd nem hagyta annyiban, a nagyszünet előtt megfordították a meccs állását (2–3).

Vitatható bírói döntések

A térfélcserét követően mindkét csapat felszívta magát, nagy csata és hosszú gólcsend következett. A szurkolók a debreceni oldalon Mitrovicstól, míg a Honvéd alakulatánál Gergely Istvántól láthattak csodálatos védéseket. A játékrész végéhez közeledve 2–4-re nőtt a vendégek előnye, azonban Misic emberelőnyből újra betalált, ezzel javítva a hajdúságiak pozícióját. Nem tartott sokáig az öröm, hiszen a pestiek szinte rögtön válaszoltak a center találatára.

Az utolsó negyedben ötméterest harcolt ki a Debrecen, amelyet a csapatkapitány Varga váltott gólra. Ezután a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely ismét beállította a kétgólos különbséget, ám Kállay emberelőnyből volt sikeres, majd Boris Letica egalizálta az eredményt. A mérkőzés döntetlen állása miatt hosszabbítás következett.

Biztatás és győzelem

A hosszabításban a lelkes közönség lehelt erőt a fáradt hajdúsági együttesbe, végül Alex Giorgetti lőtte be a mérkőzés sorsát eldöntő gólt. A két pont megszerzésével a DVSE került előnybe a Honvéddal szemben az 5-6. helyért folyó küzdelemben.

HBN-Vona Lilla


Férfi vízilabda OB I., az 5. helyért, 1. mérkőzés

DEBRECEN–GROUPAMA-HONVÉD 7–6 (1–0, 1–3, 1–2, 3–1, 1–0, 0–0) – hosszabbítás után

Debr., 800 néző. V: Vogel, Fekete B.

DEBRECEN: B. MITROVICS – VARGA T. 2, Giorgetti 1, Vindisch, Letica 1, MISICS 2, KÁLLAY 1. Cs: Halek, Palotás, Süveges. Játékos-edző: Varga Tamás

HONVÉD: GERGELY I. – MÁTYÁS 2, Jansik D., Fülöp, Kovács P., Kiss G. 1, Steinmetz B. 1. Cs: TÓTH B. 1, Boros 1, Jakab, Hangody L.. Edző: Vad Lajos

Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 7/1

Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1

MESTERMÉRLEG

Varga Tamás: – Nagyon nagy szívvel és lélekkel küzdöttek a fiúk, ha néha nem is jó játékkal, de kiharcoltuk a győzelmet.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!