Sport

2013.03.12. 17:44

Janics-ügy - Győrben kajakozik tovább Janics

Budapest, 2013. március 12., kedd (MTI) - Győrben folytatja kajakos pályafutását a háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa, aki a hétvégén tudatta a hazai szövetséggel (MKKSZ), hogy mégsem szerb, hanem magyar színekben versenyezne a jövőben.

Budapest, 2013. március 12., kedd (MTI) - Győrben folytatja kajakos pályafutását a háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa, aki a hétvégén tudatta a hazai szövetséggel (MKKSZ), hogy mégsem szerb, hanem magyar színekben versenyezne a jövőben.

Farkas Dávid, a sportoló szóvivője kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Janics szóban megállapodott a Graboplast Győri Vízisport Egyesülettel az együttműködésről, a szerződés aláírására azonban csak április 10-e körül kerül sor, miután a versenyző hazatér a portugáliai edzőtáborozásáról.

"Nagyon örülök neki, hogy ennyire patinás klubhoz szerződhetek, köszönöm mindenkinek, aki ebben támogatott. - idézte Douchev-Janics Natasát az MKKSZ keddi hírlevele. - Sokat edzettem Győrben még gyerekként, és sok barátom van ott. Jelenleg napi 2-3, sőt időnként 4 edzéssel készülök a szezonra. Az elmúlt hetekben is végig az edzésekre koncentráltam, mindent megteszek, hogy jó formában legyek."

"A megállapodás részleteiről nem szeretnék beszélni, de annyit elárulhatok, hogy Natasa ugyanolyan feltételek között készül majd nálunk, mint két másik olimpiai bajnokunk, Kammerer Zoltán és Zur-Fazekas Krisztina." - mondta az MTI érdeklődésére Kadler Gusztáv, a győri egyesület szakosztály-vezetője, aki hozzátette: könnyen egyezségre jutottak és úgy gondolja - bár egyelőre csak szóban, de - korrekt megállapodást kötöttek.

"A terveink szerint 2016-ig, a riói olimpiáig szól majd a szerződés. A mi kérésünk többek között az volt, hogy Janicsnak életvitelszerűen Győrben kell tartózkodnia, azaz ide fog költözni és az év nagy részében itt fog edzeni" - fogalmazott Kadler, hangsúlyozva, hogy Borkai Zsolt, a város polgármestere, egyben a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is támogatta Janics leigazolásával kapcsolatos döntésüket.

A kajakos a szövetségnek küldött levélben - melyet hétfőn hozott nyilvánosságra az MKKSZ - Janics bejelentette, hogy visszavonja a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetséghez (ICF) benyújtott versenyzésiengedély-kérelmét, vagyis egészen biztosan nem akar más ország színeiben kajakozni. A szabályok szerint Janics csak két év kihagyás után indulhatott volna szerb színekben.

A versenyző őszi távozása előtt a Démász-Szeged színeiben kajakozott.

- MTI -

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!