Sport

2013.03.26. 17:40

III. Nem Oda Boda terepfélmaraton, 10 és fél kilométer

Hajdúböszörmény - Harmadik alkalommal rendezi meg a Böszörményi Körútfutók Sportegyesülete a Nem Oda Boda futóversenyt április 7-én.

Hajdúböszörmény - Harmadik alkalommal rendezi meg a Böszörményi Körútfutók Sportegyesülete a Nem Oda Boda futóversenyt április 7-én. A versenyre idén is félmaraton, illetve 10 és fél kilométeres távokon lehet nevezni. A futóknak távtól függően két, illetve egy kört kell teljesíteniük a bodai erdő legszebb részein. A versenyt felnőtteknek szervezzük, a viszonylag hosszú táv miatt ugyanis nem tudunk minden méteren felügyeletet biztosítani, ami viszont a gyermekek versenyeztetésénél elengedhetetlenül szükséges.

Emellett a táj adottságaiból kifolyólag a futók bármikor találkozhatnak vaddisznókkal vagy őzekkel. Természetesen frissítőpontokat biztosítunk, és megfelelő orvosi ellátást is – mondta Csontos Tibor szervező, aki elmondta azt is, hogy a verseny nagyon jó felkészülési lehetőség a nyári szezonra, vagy éppen levezetése a hétvégi Rotary futóversenynek.

A versenyközpont a bodai erdőben található régi szanatóriumban lesz. Startpisztoly helyett, a hagyományokhoz híven idén is vadászpuska dördülése indítja a mezőnyt délelőtt 10 órakor. Újdonság azonban, hogy idén a futókat nem záró kerékpáros, hanem lovasok követik majd.

Nevezni a www.korutfutok.fw.hu oldalon lehet, az első 200 jelentkezés érvényes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!