Sport

2013.03.04. 11:34

Debreceni búvárúszó-bravúr az idei első Világkupán

Eger - Története legeredményesebb Világ kupa szereplését produkálta a Debreceni Búvárklub csapata a hétvégén Egerben megrendezett I. CMAS Világ kupa fordulón.

Eger - Története legeredményesebb Világ kupa szereplését produkálta a Debreceni Búvárklub csapata a hétvégén Egerben megrendezett I. CMAS Világ kupa fordulón.A 16 ország, 320 versenyzőjének részvételével megrendezett viadalon kizárólag a csapat 5 válogatott tagja vett részt, akik 6 arany és 2 bronzéremmel, valamint 2 új felnőtt országos csúccsal zárták az év első nagy megmérettetését, és nem mellékesen az éremtáblázat 2. helyén végeztek az 55 csapatot felvonultató nemzetközi mezőnyben!

Az aranyérmeken Senánszky Petra és Kosina Gergő testvériesen osztoztak, hiszen mindketten 3-3 versenyszámban bizonyultak a legjobbnak, ráadásul jócskán a világ idei legjobb időeredményeit produkálták. A debreceni világbajnoknő 2 versenyszámban is alaposan lefaragta saját felnőtt országos rekordját, 200 méteren például 5 másodperccel verve a nemzetközi mezőnyt.

Dobogóra állhatott Szenes Mátyás és Szűcs Rebeka is, utóbbi mindössze 14 évesen bizonyította, hogy már most helye van a 18 éven aluliak nemzetközi élmezőnyében is.

Egyéni csúcsot úszva szerzett értékes 4. helyezést Nagy Réka, aki a 800 méteres búvárúszásban több mint 5 másodpercet javított a tavalyi junior Világbajnokságon elért egyéni csúcsából.

Kókai Dávid, a csapat edzője természetesen elégedett volt a látottakkal, majd hozzátette: „Nagyon hosszú út áll még előttünk, hiszen nyáron, 3 fronton, a kolumbiai Világjátékokon, a felnőtt Világbajnokságon és a junior Európa Bajnokságon is fényes érmekért szeretnénk majd úszni. Ebben a felkészülési fázisban még sosem álltunk ilyen jól, pár napnyi pihenő után óriási lelkesedéssel vághatunk bele a további munkába!”

2013. évi CMAS Világ kupa, I. forduló, debreceni eredmények:

Aranyérmes:

  • Senánszky Petra: 50, 100 és 200 méteres uszonyos gyorsúszás (50 és 100 méteren új Országos Csúccsal)
  • Kosina Gergő: 50, 100 és 200 méteres uszonyos gyorsúszás
  • Bronzérmes:

  • Szenes Mátyás: 50 méteres uszonyos gyorsúszás
  • Szűcs Rebeka: 200 méteres uszonyos gyorsúszás
  • IV. helyezett:

  • Nagy Réka: 800 méteres búvárúszás
  • Edző: Kókai Dávid

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!