Sport

2013.03.14. 11:02

Alázattal kell futballozni

Debrecen, Pápa - A DVSC a 14. pozícióban álló Lombard FC Pápa vendége lesz szombat este.

Debrecen, Pápa - A DVSC a 14. pozícióban álló Lombard FC Pápa vendége lesz szombat este.Bár Adamo Coulibaly „rejtélyes” eltűnésétől és mindenféle nyilatkozataitól volt hangos az utóbbi napokban a DVSC-TEVA gárdájával kapcsolatban a sajtó, szerencsére az élet nem áll meg: szombaton 18 óra 30 perctől az OTP Bank Liga 20. fordulójában a Lombard FC Pápa otthonában lép pályára a Loki futballcsapata. A házigazdák az eddig lejátszott két tavaszi bajnokijukat elvesztették a Fradi és az MTK ellen, a Debrecen pedig a kecskeméti gólnélküli döntetlent követően 4-1-re verte a Pécset az Oláh Gábor utcán.

Alázattal

- A csatár egyébként sem játszott az utóbbi meccseken, s akik a posztján futballoztak, jól teljesítettek, ezért nem vele, hanem a Pápa elleni mérkőzéssel foglalkozunk - zárta rövidre a Coulibaly-témát Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője.

- Bár a pápaiak két bajnokijukat elvesztették, a Ligakupában legyőzték a Ferencvárost, bizonyítva ezzel, veszélyes ellenféllel kerülünk majd szembe. Nagyon masszív, harcos, sokat dolgozó csapatról van szó, akiket éppen a rossz tavaszi kezdésük miatt minden bizonnyal nagyon fűt majd a bizonyítási vágy. Nekünk azonban magunkkal kell foglalkoznunk, nagy alázattal és teljes odaadással kell teljesítenünk, ha ehhez odateszik a játékosaink az egyéni képességekben rejlő erényeiket, sikeresek lehetünk a Perutz-stadionban - nyilatkozta a tréner, hozzátéve: az időjárási viszonyokhoz is alkalmazkodni kell majd a győzelemhez. Amint azt a meteorológusok jósolják, komoly havazásra és viharos szélre lehet számítani a hétvégén.

Ki lesz a balbekk?

A szakvezető elmondta, természetesen jót tett a gárda hangulatának, hogy a Pécs ellen négyszer is a hálóba találtak a lokisták.

- Nyilván másabb az ember szájíze egy győztes mérkőzés után, de a Pécs-meccs már a múlt. Előre tekintünk és a következő találkozón igyekszünk a meglévő hibákat minél hatékonyabban kijavítani - mondta Kondás, akinek a védelem baloldalán komoly hiányzója lesz szombaton, hiszen Korhut Mihály öt sárga lapja miatt nem szerepelhet Pápán.

- Egyelőre még nem döntöttük el a kollégákkal, kivel pótoljuk Misit, de biztos vagyok benne, hogy rálelünk a megfelelő megoldásra - tudatta Kondás Elemér.

Korhut pótlására több verziója is akad a szakembereknek, akár Engel Alex is helyére léphet, bár a rutintalanság ellene szól. Bernáth Csaba is játszott már a védelem bal oldalán a felkészülési meccsek során, ám ő sérülése után nemrég csatlakozott a többiekhez, kérdés, milyen állapotban van? Az sem kizárt, hogy a középpályáról lép valaki egyel hátrébb, de erre csak a meccs előtt közvetlenül kapunk választ.

A Lombard FC Pápa-DVSC-TEVA bajnoki összecsapást a Hajdú Online szombaton fél héttől élőben közvetíti.

HBN-TN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!