Sport

2012.08.07. 15:42

London 2012 - Vajda szerdán megvédheti címét - ELŐZETES

London, 2012. augusztus 7., kedd (MTI) - Szerdán már döntőket is rendeznek a londoni olimpia kajak-kenu versenyein: magyar részről a kenu egyes 1000 m címvédője, Vajda Attila, valamint ugyanezen a távon a Dombi Rudolf, Kökény Roland kajakos duó, illetve 500 méteren a női kajaknégyes száll vízre a finálék első napján.

London, 2012. augusztus 7., kedd (MTI) - Szerdán már döntőket is rendeznek a londoni olimpia kajak-kenu versenyein: magyar részről a kenu egyes 1000 m címvédője, Vajda Attila, valamint ugyanezen a távon a Dombi Rudolf, Kökény Roland kajakos duó, illetve 500 méteren a női kajaknégyes száll vízre a finálék első napján.A Pekingben és tavaly, a szegedi világbajnokságon is győztes, 29 éves kenus arra készül, hogy megismételje négy évvel ezelőtti sikerét. A nyolcas döntőben a német Sebastian Brendel, az üzbég Vagyim Menkov, a spanyol David Cal, az orosz Ilja Stokalov, a francia Mathieu Goubel, a kanadai Mark Oldershaw és a fehérorosz Alekszandr Zsukovszkij lesz az ellenfele.

"Az egész mezőny nagyon felkészült, nagy csaták lesznek az érmekért. Ezzel együtt Attilának minden esélye megvan a címvédésre, de az előcsatározásokat látva nem fogják könnyen adni a sikert" - mondta a szegedi versenyző esélyeiről az MTI érdeklődésére Storcz Botond szövetségi kapitány.

A Dombi, Kökény kajakos duó a szám friss Európa-bajnokaként száll majd vízre az olimpiai döntőben. A németek címvédő egysége - Andreas Ihle és Martin Hollstein - mellett egy-egy új-zélandi, orosz, svéd, szlovák, ausztrál és portugál hajó lesz a magyarok ellenfele a Dorney-tavon.

"Öt egyformán erős hajót láttam az elő- és középfutamok során, az egyik ezek közül a miénk. Meglátjuk, mi lesz, az időjárástól, a széltől sok függ majd" - mondta az MTI-nek Szilárdi Katalin, az egység edzője.

Dombiékhoz hasonlóan a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina összeállítású női négyes is előfutam-győzelemmel került a döntőbe, ahol - Storcz Botond szerint - ismét a nagy rivális németekkel "meccselhetnek" majd a győzelemért. Magyarország női kajakos kvartettje az elmúlt három évben megnyerte a világbajnokságot, az ötkarikás játékokon azonban 1992-ben, Barcelonában tudott diadalmaskodni legutóbb. Azóta mindig a németek nyerték ezt a számot.

A szerdai, magyar érdekeltségű döntők programja:

10:56 ó: férfi C-1 1000 m (Vajda Attila)

11:24 ó: férfi K-2 1000 m (Dombi Rudolf, Kökény Roland)

11:44 ó: női K-4 500 m (Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina)

 

Lódi Renáta, az MTI különtudósítója jelenti.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!