Sport

2012.08.08. 10:44

Jó útra léptek Kásásék

Vízilabda - Gyöngyösi András szerint míg a női vízilabda válogatott jó eséllyel pályázik a bronzérem megszerzésére, addig a férfiak egyre egységesebb.

Vízilabda - Gyöngyösi András szerint míg a női vízilabda válogatott jó eséllyel pályázik a bronzérem megszerzésére, addig a férfiak egyre egységesebb.Magyarország csapatsportágait ugyan mindössze három alakulat képviseli Londonban, ők fantasztikus teljesítménnyel menetelnek előre a kezdeti nehézségeket követően. Míg a férfi kézilabda válogatott Izlanddal, a férfi vízilabda válogatott pedig a világbajnok olaszokkal néz farkasszemet a legjobb nyolc között, addig a pólós lányok kedd este elődöntőt játszottak. Sajnos a négy között Spanyolország nemzeti együttese megálljt parancsolt Merész András tanítványainak, Drávucz Ritáék a bronzéremért még harcban vannak. A vízilabda válogatottak szerepléséről és tanítványa teljesítményéről Gyöngyösi Andrást, a cívisvárosi pólósok mesterét kérdezte a Napló.

- A lányok hozták azt a teljesítményt és célt, amire sokan nem is számítottak, hiszen bejutottak a legjobb négy közé, ahol már bármi megtörténhet – nyilatkozott a DVSE honlapjának a Magyarország-Spanyolország női elődöntőt megelőzően Gyöngyösi András.

- Ugyan kedd este eldőlt, hogy a legfényesebb medáliáért folyó küzdelmeket nem folytathatják, ám ennek ellenére bízok benne, hogy éremmel térnek haza a brit fővárosból. Nagyon fiatal csapatról van szó – főként húszas éveik elején járó lányok alkotják a gárdát –, jó úton járnak és úgy érzem, hogy ez a munka Rióban akár be is teljesedhet – vélekedett a Debrecen vezetőedzője.

- A férfiak ráléptek arra az útra, amit mindenki várt tőlük az első pillanattól fogva. A sorsolás annyiból nem volt szerencsés, hogy azonnal a szerbekkel és montenegróiakkal kellett farkasszemet néznie a Kemény-legénységnek, ám hosszú az olimpia, s azóta egyre higgadtabb a társaság és egyre jobban védekeznek. Ez mindenféleképpen pozitív, és úgy gondolom, hogyha a csapat továbbra is ilyen egységet alkot, emellé pedig jó játék is párosul, akkor nem lehet gond. Remélem, hogy az olaszokat bedaráljuk – nehéz feladat lesz, mivel ellenünk mindig nagyon felkészülnek, de én hiszem azt, hogy le tudjuk győzni őket.

- Az elődöntőben az ellenfelekkel ellentétben már veszítenivaló nélkül csobbanhatnak medencébe a játékosok, míg előbbieknél élet-halál kérdése, hogy olimpiai bajnokok legyenek, addig nálunk többen a negyedik aranyérmük megszerzésére készülnek. Ez a lélektani előny a mi javunkra írható, ám ne szaladjunk ennyire előre, előbb jussunk be a legjobb négybe, a többi pedig nüanszokon fog múlni – mondta a 240-szeres válogatott Gyöngyösi mester.

- Tamásnak nagyon jól megy a játék, és szerintem Kemény Dénes is beigazolódni látja a döntését, hisz bekként egy biztonságot ad a csapatnak, gondolok itt akár a román, akár az amerikai meccsre. A játéka döntő lehet a világbajnok olaszok ellen – elnézve a két centerüket, úgy látom, hogy le fogja tudni fogni őket, ami máris előnyt adhat a mieink számára. Hátul nagy erőssége az alakulatnak, miközben elől lövöldözi a gólokat és centerként is bevethető. Bebizonyította tehát, hogy helye van a csapatban!

HBN-OLAHA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!