Sport

2012.08.24. 12:25

EL-selejtező - A belgák nem írják le a Lokit

Labdarúgás - Az FC Bruges játékosa, Figueras tudja, a kiállítás jócskán közrejátszott a győzelmükben.

Labdarúgás - Az FC Bruges játékosa, Figueras tudja, a kiállítás jócskán közrejátszott a győzelmükben.A Bruges elleni 3-0-ás vereséget követően minimálisra csökkentek a debreceni labdarúgók esélyei arra, hogy bejussanak az Európa Liga csoportkörébe. A nyíregyházi kilencven perc végeredményét tekintve akár egyértelműnek is mondható a belgák sikere, de a képet azért árnyalja az a tény, hogy egy félidőt emberelőnyben futballozott a Georges Leekens vezette gárda. Azért is kár Luis Ramos fölösleges durvulásáért, mert a kiállítást megelőzően egyenrangú partnere volt a magyar bajnok a Brugesnek és helyzeteket is kialakított Jorgacsevics kapuja előtt.

A második félidőben azonban az ellenfél felőrölte a Debrecen ellenállását és végül háromszor zörgette meg Vukasin Polekszics hálóját.

Nyerni akarnak

- Sajnáljuk Ramos buta belépőjét, nem ez volt az első alkalom, hogy forrófejűnek bizonyult, holott egy nemzetközi mérkőzésen hideg fejre és forró szívre van szükség – nyilatkozta a mérkőzést követően Kondás Elemér, a DVSC-TEVA trénere. – Nagyon jó csapat az FC Bruges, amelynek emberhátrányban már nem tudtunk egyenrangú partnerei lenni. Azonban nincs sok időnk keseregni a vereség fölött, mert vasárnap már jön a Pápa elleni bajnoki, arra ugyancsak tisztességesen szeretnénk felkészülni, egy héttel később pedig a visszavágó következik Belgiumban, ott megpróbálunk nyerni.

Amint arról nemrég beszámoltunk, Korhut és Nikolov eltiltása miatt tíz napra leigazolta a Loki a klubnál korábban már megfordult kecskeméti balhátvédet, Mohl Dávidot. A futballista nem okozott csalódást, többször is veszélyesen indult meg a belga kapu felé, az első hazai helyzet is az ő nevéhez fűződik. – Jól éreztem magam a pályán, ha az eredménytől elvonatkoztatok – mondta keserűen Mohl. – Nem erre számítottunk, az első félidő alapján pláne nem... Ramos kiállítása meghatározta a meccs további menetét, ez is oka volt a vereségünknek. Örülök, ha kívülről úgy tűnt, jól ment a futball, bár szerintem lehetett volna jobb is a teljesítményem.

Veszélyes a Loki

Ugyancsak a piros lapra hegyezte ki mondandóját a vendégek védője, Jordi Figueras is. – Az első félidőben jól játszottak a vendéglátók, nagyon kiegyensúlyozott küzdelem folyt a gyepen. Kiváló csapat a Loki, megnehezítette a dolgunkat, de a kiállítás mindent eldöntött. A szünet utáni első negyedóra sem ígérte azt, hogy fölényes győzelmet aratunk, de kiváló helyzetkihasználásunknak köszönhetően ez összejött. Jókora előnybe kerültünk a visszavágóra, de szó sincs arról, hogy most már hátradőlhetnénk, mert a Debrecen egy veszélyes csapat – fogalmazott Figueras.

Az FC Bruges–DVSC playoff-visszavágót jövő hét csütörtökön 20.30-tól rendezik a Jan Breydel-stadionban.

HBN-TN


 

EL-selejtező - Háromgólos vereséget szenvedett a Debrecen

A magyar bajnok Debreceni VSC 3-0-ra kikapott a belga FC Bruges-től Nyíregyházán a labdarúgó Európa Liga-selejtező 4. fordulós párharcának első, csütörtöki mérkőzésén.

 

Vége a hiú ábrándoknak

A Loki tíz emberrel súlyos vereségbe szaladt bele az EL-playoffban.

 

ÉLŐ: EL-selejtező: DVSC-Teva - Club Brugge

A DVSC csütörtökön 20:30 órától Nyíregyházán fogadta a belga bajnokságban listavezető FC Bruges-t az EL-selejtező utolsó, 4. fordulójának első mérkőzésén.  Az összecsapásról élőben tudósítottunk!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!