Sport

2012.07.05. 14:23

Újabb országos bajnokság Debrecenben

Triatlon - Várhatóan mintegy száz csapat indul a különböző korosztályokban.

Triatlon - Várhatóan mintegy száz csapat indul a különböző korosztályokban.Ismét rangos triatlon versenynek ad otthont a cívisváros. Július 21-én, szombaton rendezik ugyanis a Váltó Országos Bajnokságot a Látóképi Tófürdőn, ismertebb nevén a Macsi Balcsin, melyen több Debreceni Sportiskolás valamint Hajdú-Bihar megyei egység is rajthoz áll. A viadal a Magyar Triatlon Szövetség kiemelt versenye, egyben a sportág egyik legizgalmasabb és leglátványosabb megmérettetése.

A Váltó ob-ra több korosztályban lehet nevezni: utánpótlás 1 (1997- és utána születettek), utánpótlás 2 (1993-1996 között születettek), amatőr felnőtt (1973-1996 között születettek), szenior (1972- és előtte születettek), elit felnőtt (profi licences versenyzők részvételével).

Látványos versenyt vár

Lipták Tamás, a Debreceni Sportcentrum- Sportiskola triatlon szakosztályának vezetője, az ob verseny-koordinátora elmondta, hogy a viadalon egy csapat három főből fog állni. Minden váltótag teljesíti az úszás, a kerékpározás és a futás távjait is, ám ezeken a versenyeken a szokottnál rövidebb távokat jelölnek ki. – A különböző korosztályokban várhatóan mintegy 100 csapat indulására számítunk, ez nagyjából 300 sportolót jelent, ennyi triatlonversenyző küzd majd az országos bajnoki címekért. Mi a Sportiskolás csapattal sokszor megnyertük ezt korábban, ha jól emlékszem 2000 óta körülbelül háromszor, négyszer. Az aranyérmek mellett nagyon jó élményeim vannak a váltó bajnokságokról. Úgy gondolom, hogy az egyéni sportágakon belül a csapatversenyek mindig egy érdekes kategóriát jelentenek, hiszen itt a versenyzők társaikért is küzdenek, ez pedig plusz erőt nyújt mindenki számára. Nagyon pörgős, látványos versenyre számítok – mondta a korábbi kiváló triatlonversenyző.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!