Sport

2012.07.30. 16:02

London 2012 - Tojás bízik a jobb folytatásban

Vízilabda - Gyöngyösi András szerint a címvédő magyar válogatott ilyen rosszul még egyszer nem fog játszani.

Vízilabda - Gyöngyösi András szerint a címvédő magyar válogatott ilyen rosszul még egyszer nem fog játszani.Vereséggel kezdett a londoni ötkarikás játékokon az ősi rivális Szerbek ellen a magyar férfi vízilabda-válogatott. Kemény Dénes tanítványai négygólos vereséget szenvedtek, amellyel egy sorozat is megszakadt, pólósaink ugyanis olimpián legutóbb tizenkét esztendővel ezelőtt kaptak ki Sydneyben, az akkori jugoszlávoktól.

Bízik bennük

- Az első mérkőzés mindig fontos, de ebben a lebonyolítási rendszerben úgy gondolom, nem döntő. Megmondom őszintén, engem is nagyon meglepett a csapat játéka, az első két negyedben támadásban játszottunk rosszul, a harmadik-negyedik etapban pedig a védekezésben voltak hiányosságaink. A meccs sajnos a harmadik játékrész közepén eldőlt, akkor már mindegy volt, hogy ötgólos hátrányban hány találatot szerzünk. Bízok benne, ez csak egy rossz kezdés volt – értékelt Gyöngyösi András, aki így folytatta. - A montenegróiak vereséget szenvedtek az USA-tól, így gyakorlatilag csoportdöntőt játszunk velük. Bizony nem mindegy, hogy a második csoportban játszunk a harmadik-negyedik helyezettel – ami nagy valószínűséggel Spanyolország vagy Görögország válogatottja lesz, vagy a saját csoportunkban a harmadik-negyedik helyen zárunk és az olaszokkal vagy horvátokkal nézünk majd farkasszemet. Az a találkozó már élet-halál harc lenne a javából, a négy közé jutásért – fogalmazott a Debrecen vízilabdacsapatának mestere.

A negyeddöntőkkel kezdődik

- Eddig is hittem a csapatban, ezután is fogok. Ismerem a játékosok képességeit, és véleményem szerint ez egy rosszul sikerült mérkőzés volt. Ennél sokkal jobban tudnak játszani, így azt hiszem, Montenegró ellen már egy pozitívabb eredményt érnek el, ez lehet döntetlen, de akár győzelem is. Az ex-jugoszláv gárdák ellen centerposzton kell jobb teljesítményt nyújtanunk, mert nagyon erősek a bekkjeik. Remélem, Tamást is bevetik centerként, ő mindenképp erősítést jelent. Bárhogyan is alakulnak a csoportmeccsek, az olimpia az egyenes kieséses rendszerrel, a negyeddöntőkkel kezdődik meg igazán. A magyar csapatnak veszítenivalója nincsen, hiszen tizenháromból tíz olimpiai bajnok alkotja a társaságot, ez pedig óriási előny az ellenfelekkel szemben. Van tartása a mieinknek, mentálisan erősek, egyik pillanatról a másikra fordulhat még ez a kocka – bizakodott a 240-szeres válogatott klasszis.

HBN-OLAHA

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!