Sport

2012.07.02. 13:32

EURO-2012 - Del Bosque méltatta az olaszokat

Kijev, 2012. július 2., hétfő (MTI/Reuters) - Kemény ellenfélnek nevezte a vasárnapi döntőben 4-0-ra legyőzött olasz csapatot Vicente del Bosque, az Európa-bajnoki címét megvédő spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Kijev, 2012. július 2., hétfő (MTI/Reuters) - Kemény ellenfélnek nevezte a vasárnapi döntőben 4-0-ra legyőzött olasz csapatot Vicente del Bosque, az Európa-bajnoki címét megvédő spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

 

"Nagyon keményen küzdött, csak egész egyszerűen nem volt szerencséje, ezért tudtunk ilyen kényelmes győzelmet aratni a döntőben" - mondta a 61 éves szakember az olasz csapatról a vasárnapi, kijevi finálét követően.

Del Bosque elsősorban arra utalt, hogy a riválisnál megsérült Thiago Motta, amikor már nem volt több cserelehetősége kollégájának, Cesare Prandellinek. Az olaszok így kényszerűségből tíz emberrel folytatták az összecsapást a hátralévő fél órában, s innentől kezdve vált rendkívül nyomasztóvá a spanyolok fölénye.

A szakvezető ismét védelmébe vette taktikáját, amelynek részeként többször előfordult a kontinenstornán, így a döntőben is, hogy a kezdőcsapatban nem kapott helyet igazi csatár. Ilyen esetekben a támadó középpályás Cesc Fabregas játszott centert.

"Nemcsak egyféle stílus létezik. A fontos az, hogy gólt szerezzünk. Játékosaim nagyon intelligensek és kiegyensúlyozott csapatunk van. Vannak csatáraink, de olyan játékosok mellett döntöttünk, akik jobban beleillettek a stílusunkba és az aktuális taktikába" - mondta del Bosque, aki második trénerként mondhatja el magáról, hogy világ- és Európa-bajnok. Korábban ez csak az NSZK-t 1972-ben Eb-, 1974-ben pedig vb-diadalra vezető Helmut Schönnek sikerült, ugyanakkor del Bosque az egyetlen, aki Eb- és vb-diadal mellett Bajnokok Ligáját is nyert edzőként.

Sajtótájékoztatója zárásaként Del Bosque máris a következő kihívásokra, így a szeptemberben rajtoló világbajnoki selejtezőkre irányította a figyelmet, s utalt rá, hogy a spanyol csapat 2014-ben folytatni szeretné történelmi diadalmenetét.

 

 

sgj sgr gry

 

MTI

Címkék#Bosque

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!