Sport

2012.07.23. 13:12

DVSC-Teva - BL-visszavágó: Elszántan, de nem idegesen

Labdarúgás - A debreceniek tisztában vannak vele, a forró szív mellett hideg fejre is szükség lesz a visszavágón.

Labdarúgás - A debreceniek tisztában vannak vele, a forró szív mellett hideg fejre is szükség lesz a visszavágón.Minimális hátrányból várhatja a Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörének visszavágóját a Debrecen, miután a múlt héten 1-0-ra kikapott a Skenderbeu otthonában. A magyar közvéleményt nem is a végeredmény, hanem az albán bajnok ellen mutatott gyenge játék döbbentette meg, ám mindez már a múlté, kedden 20.30-tól Nyíregyházán kell bizonyítaniuk a hajdúsági legényeknek, hogy a Korcében bemutatott produkció csupán váratlan kisiklás volt a részükről.

Tudja, javulni kell

- Való igaz, alaposan kielemeztük a múlt heti összecsapást és megállapíthattuk, hogy az albánok a játék több elemében is jobbak voltak nálunk - ismerte el a DVSC csapatkapitánya, Szakály Péter. - A vendéglátók jóval agresszívabbak voltak mint mi, de a futás mennyiségét és minőségét tekintve is fölénk nőttek, ez pedig megengedhetetlen. Meglepő volt számunkra, mert eddig nem volt ez jellemző ránk és a jövőben sem lesz! Nagyon sok tekintetben javulnunk kell a visszavágóra, ahol természetesen a továbbjutás a célunk. A korcei gyengébb teljesítménynek nehéz megfejteni az okát, de azt kell mondjam, egy olyan remek széria után, mint amilyet az elmúlt egy évben produkált a társaság, óhatatlanul is következnie kell egy gyengébb teljesítménynek. Sajnos, ez pont a legrosszabbkor, a BL-selejtezőn következett be, de ebből is lehet, sőt kell tanulnunk. Rossz játékkal vesztettünk egy góllal, de ez nem behozhatatlan hátrány, muszáj megfordítanunk az állást - fogalmazott a középpályás.

Korai gól

A kérdés csak az, miként lehet kivívni a továbbjutást? - A taktikáról természetesen nem szeretnék semmit sem elárulni, de az biztos, hogy az első meccsel ellentétben ezúttal dominálni akarunk. Mivel hátrányban vagyunk, támadnunk kell, de a biztos védekezésről sem feledkezhetünk meg, hiszen nem szabadna gólt kapnunk. Az albánok vélhetően védekezőbb felfogásban állnak majd ki idegenben, bár hazai pályán is 4-5-1-es hadrendben futballoztak. Sokat kell futnunk és a széleket is megfelelően ki akarjuk használni. Jó lenne minél hamarabb gólt szerezni, ez megadná a mérkőzés kellő alaphangját - mondta Szakály, akivel azt a lehetőséget is számba vettük, hogy esetleg sokáig 0-0 lesz az állás a visszavágón.

- A lényeg, hogy nem szabad idegeskednünk, el kell bírnunk a nyomást! Ha úgy áll a meccs, hogy váltanunk kell, a szakmai stáb majd meghozza a megfelelő döntést. De erre nem akarok gondolni, hiszen nagyon ritkán esett meg velünk eddig, hogy nem szereztünk gólt egy kilencven perc során. Bízom benne, hogy gólokat fogunk lőni és a végén együtt ünnepelhetünk a majd csodálatos közönségünkkel! - zárta a beszélgetést a kétszeres válogatott labdarúgó.

A DVSC-Skenderbeu BL-visszavágót a Hajdú Online (www.haon.hu) kedden este fél kilenckor élőben közvetíti.

HBN-TN

 

BL-visszavágó fél kilenckor!

A Magyar Televízió kérésére július 24-én, kedden este fél kilenckor kezdődik (nyolc óra helyett) a DVSC-TEVA - KS Skenderbeu labdarúgó Bajnokok Ligája visszavágó Nyíregyházán.

A DVSC három ajándékboltjában (Plaza, Tesco, Malompark) kedden délig lehet jegyet venni a találkozóra, akárcsak Nyíregyházán a Nyírplaza adidas boltjában és a városháza alatti turisztikai központban.

VIP-jegyek korlátozott számban még kaphatók.

A Sóstói úti stadionban 17 órától lesz jegyárusítás.

 

Nem árt tudni...

A kedden 20.30-tól Nyíregyházán rendezendő DVSC – KS Skenderbeu Bajnokok Ligája-selejtezőre szervezetten, rendőri kísérettel is el lehet jutni - tájékoztat a klub hivatalos honlapja. Akik autóbusszal, vagy csoportosan szeretnének utazni, a találkozó napján a Tesco vagy a Főnix-csarnok parkolójában gyülekezhetnek, indulás 17 órakor. Aki mégis egyénileg kíván utazni, számítson rá, hogy Nyíregyháza előtt megállítják, és onnan konvojban viszik tovább.

A mérkőzés zavartalan biztosítása érdekében és a debreceni szurkolók minél elégedettebb szórakozása miatt szükséges a sportlétesítményhez vezető utak rendőri ellenőrzése, emiatt a korábbi évekhez hasonlóan elképzelhető, hogy az amúgy megszokott Debrecen - Nyíregyháza közötti menetidő megnövekszik. Fontos, hogy a cívisvárosi szurkolók időben induljanak el! A biztonsági szolgálat kéri a drukkereket, hogy kizárólag a Vasvári Pál-Stadion utca felől közelítsék meg a parkolókat, beléptetési pontokat! A Stadion utca, Sóstói utca felé eső része zárva lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!