Sport

2008.07.10. 11:22

Pénzdíjas atlétikai ob lesz Debrecenben

<p>Négymillió forint lesz a július 19-20-án Debrecenben megrendezendő UNIQA atlétikai országos bajnokság összdíjazása, a máésodik napon az m1 élőben közvetít. <A href="/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/atletikai-ob-debrecenben/cn/szon-news-km_01-20080710-111518"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /></A></p>

Az ob lesz az utolsó szintteljesítési lehetőség az olimpiára, és itt dől el, hogy a DSC versenyzője, a tízpróbázó Zsivoczky Attila utazik-e Pekingbe.
A budapesti sajtótájékoztatón elhangzott, hogy jelenleg húsz magyar atléta indulhat az ötkarikás játékokon, küztük az NYVSC versenyzője, Rakonczai Bea, aki a maratonin áll majd rajthoz. Mérei László szövetségi kapitány szerint a létszám 2-3 fővel bővülhet. Az elnökség az ob után dönt a végleges csapatról, melytôl 6-8 pont az elvárás.

A debreceni Gyulai István Atlétikai Stadionban mind a négy pekingi éremesélyes, így a diszkoszvető Kővágó Zoltán és Máté Gábor, a kalapácsvető Pars Krisztián és Zsivoczky Attila is rajthoz áll.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes tízpróbázó a felkészülés során sokáig sérüléssel küszködött, és csak az ob-n dől el, hogy indul-e az ötkarikás játékokon.

Schulek Ágoston elnök elmondta, hogy elôször télen vezették be a pénzdíjazást, azóta minden felnôtt versenyen jutalmazták a legjobbakat.

Az ob-n, amely Zsivótzky Gyula emlékverseny is, maximum 200 000 forintot nyerhet egy atléta, de premizálják az edzőket is. A bajnokság második napjáról élôben közvetít az m1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!