Sport - Foci

2008.08.29. 00:05

Itthon is kikaptunk

<p>Debrecen - A Young Boys kettős győzelemmel, 7–3-as összesítéssel gázolt át a Lokin.&#160;<DIA alt="DVSC-TEVA mérkőzés" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/DVSC_TEVA_m_rk__337_z_s/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG alt="DVSC-TEVA mérkőzés" src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" /></A></DIA></p>

A DVSC-TEVA jelentős hátrányt szedett össze a Young Boys elleni UEFA-kupás párviadal első, berni összecsapását követően. A 4–1-es svájci győzelem azt jelentette, hogy a Debrecennek csodát kellett volna tennie a hazai visszavágón, a továbbjutásért, de a szép búcsúhoz is szükséges lett volna az, hogy a lokisták bízzanak önmagukban. Miután ez csak szakaszokban sikerült a piros-fehéreknek, így újabb vereséget mértek a svájciak a debreceni alakulatra.

Későn indultak be

A mérkőzést megelőzően két jó hírrel is szolgált Mészáros Norbert: a Loki védőjének felesége egészséges fiúgyermeknek adott életet szerdán (Norbert Zoltánnak hívják a trónörököst), ráadásul az ifjú apa vállalni tudta a játékot a Young Boys ellen. Ennek ellenére is változott a DVSC hátsó alakzatának összetétele, ugyanis Szűcs István helyén Bíró Péter kapott szerepet. A háromgólos hátrány tudatában sokan azt hitték, a Loki „nekiesik” riválisának, ám nem így történt, igaz a hazaiak próbálkoztak, de a svájciak kontrolálni tudták a játékot. Több helyzet is adódott a Young Boys kapuja előtt, ám vagy a lokisták voltak pontatlanok az utolsó passzoknál, vagy Wölfli védett remekül. A félidő derekára alább hagyott az iram, elbizonytalanodtak Herczeg András tanítványai, s a hajdúsági tréner által áhított félóránkénti rúgott gól helyett a 33. minutumban a vendégek örülhettek egy találatnak. Ez a gól, mintha megszabadította volna a debreceni lábakat a béklyóktól, elkezdtek futballozni és akciókat vezetni Leandróék, s az egyik ilyen attak végén Oláh Lóránt révén egyenlíteni is tudtak még a félidő vége előtt.

Dudu letette névjegyét

A szünetet követően lendületben maradt a Lokomotív, Leandro nem egyszer pazarul kígyózott át a svájci védelmen, ám a lövésekkel nem volt szerencséje a középpályásnak. Aztán jött a már magyar betegségnek nevezett szituáció: gólt ígérő debreceni támadások után szinte a semmiből, ráadásul potya ízű találattal újfent vezetést szerzett a Young Boys. Sorozatos cserék következtek, amik szaggatottá tették a játékot, s ebből a helyzetből ismét a Fiatal Fiúk kerültek ki jobban, hiszen leiskolázták a hazaiak védelmét és két gólra növelték előnyüket. A produkciót a debreceni B-közép igen kritikusan értékelve még a molinókat is beszedte, de korai volt temetni a csapatot, mert újítani tudtak a piros-fehérek. A feltámadásban óriási szerepet játszott a csereként beállt nigériai támadó, Dudu, aki remek cseleivel színt és lendületet vitt a DVSC játékába, s ezzel el is nyerte a szurkolók szimpátiáját. A légiós akarását siker koronázta, hiszen ő szerezte a Loki szépítő találatát, s hiába volt esély az egyenlítésre a hajrában, az eredmény már nem változott, így a Young Boys kettős győzelemmel és 7–3-as összesítéssel lépett túl a Debrecenen. A Lokinak nincs sok ideje a búslakodásra a kupabúcsú miatt, hiszen vasárnap este bajnoki erőpróba vár a csapatra Siófokon.

Mesterszemmel

Herczeg András: – A DVSC-nek ezen a meccsen több gólszerzési lehetősége volt, mint a Young Boysnak, nem érdemeltünk vereséget. Ettől függetlenül gratulálok a svájciaknak a továbbjutáshoz.

Vladimir Petkovics: – Azt ígértem, nem állunk be védekezni idegenben sem, s ezt be is tartottuk. A szünet után nagyobb elánnal futballoztunk, aminek meg is lett az eredménye.

A tények
DVSC-TEVA–Young Boys 2–3 (1–1)
Debrecen, 6000 néző. Vezette: Paniasvili (Elikasvili, Mentesasvili)
DVSC-TEVA: Polekszics – Bernáth, Mészáros, Bíró, Takács – Dombi, Kiss, Leandro, Varga Z. (Dudu 60.) – Oláh (Eterovic 84.), Kerekes (Czvitkovics 65.).
Young Boys: Wöfli – Portillo, Ghezal, Schneider – Lüscher, Yapi, Hochstrasserb (Baykal 63.), Raimondi (Bastians 70.) – Schneuwly (Varela 63.), Doumbia, Regazzoni.
Gólszerzők: Schneuwly (33.), Oláh (42.), Regazzoni (56.), Yapi (67.), Dudu (73.)
Sárga lap: Baykal (87.), Varela (87.).

Kapcsolódó cikk:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!