Sport - Foci

2007.11.26. 18:03

Szurkolói nélkül játszik a Juventus a San Siro-ban

<p>Torino - Továbbra sem utazhatnak a vendégszurkolók a kiemelt kockázatúnak minősített labdarúgó mérkőzésekre Olaszországban.</p>

Az olasz labdarúgó szövetség két hete hozta meg a döntést, miután egy olasz kisváros mellett szurkolói verekedés közben egy rendőr lelőtt egy drukkert. A hétvégi fordulóban hat első osztályú mérkőzésre nem utazhattak el a vendégszurkolók. A szövetség ezzel akarja visszaszorítani a randalírozókat.

Vendégszurkolók nélkül játsszák a Juventus Milan elleni rangadóját. A torinói csapat szombaton találkozik a Milan otthonában, a torinói klub drukkerei azonban nem válthatnak jegyet a találkozóra. A bérleteseken kívül csak azok léphetnek be a San Siro-ba, akik igazolni tudják, hogy milánói lakosok.

A Lazio szurkolóját, Gabriele Sandrit november 11-én reggel egy rendőr lőtte agyon Arezzo mellett, miután a torinói Juventus és a fővárosi Lazio szurkolói összeverekedtek egy autópálya pihenőnél. A szurkolók ezután országosan fordultak a rendfenntartók ellen. Több rivális tábor is együtt randalírozott a nagyvárosokban. A legsúlyosabb incidensek Rómában történtek. Az összecsapásokban csaknem negyven rendőr sérült meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!