Püspökladány hírei

2019.04.03. 14:24

„Kalapot” kap a püspökladányi rendelő

Püspökladány - Több mint egymilliárd forint értékű beruházás valósul meg ebben az évben a városban.

Püspökladány - Több mint egymilliárd forint értékű beruházás valósul meg ebben az évben a városban.

Régóta beszédtéma a városban, hogy megvalósul-e egyáltalán abból a temérdek fejlesztésből valami, amiről már mások mellett cikkezett a Hajdú-bihari Napló is. Már évek óta köztudott: egy döntően európai uniós támogatású fejlesztési alapból Püspökladány több mint egymilliárd forintot nyert el egyebek mellett parkosításra, kerékpárút építésre, intézménykorszerűsítésre, egészségügyi beruházásra és a belvízelvezető rendszer biztonságos működtetésére. A kivitelezési határidők áprilistól novemberig folyamatosan, ám a beruházások valahogy nem akarnak elkezdődni, legalább is úgy látszik.

Megújuló energiára áll át

Kiss Zsigmond alpolgármester azonban határozottan cáfolja, hogy „elúszna” a városfejlesztésre nyert támogatás, mi több, a kivitelezési tervek készen vannak, hamarosan kezdődnek a munkák, sőt a belvízelvezető rendszer már 75 százalékában elkészült.

– A katolikus templom környékén parkosítást végzünk, felépítünk egy játszóteret, rendbe tesszük a Rákóczi utcai fasort, felújítjuk a Vöröskereszt épületét, a víztorony körül közlekedési parkot építünk, és folytatjuk a kerékpárutat a Bodó utcán – sorolja a várospolitikus a beruházáscsomag talán leglátványosabb részét. Majd azzal folytatja, hogy a Petőfi iskola alsó tagozatosainak épülete teljes energetikai megújításon esik át. Amellett, hogy kicserélik a nyílászárókat, elvégzik a külső szigetelést, a fűtést és a hűtést átállítják megújuló energiára.

– Folytatódik a kerékpárútépítés, itt a kivitelezési szerződés megkötése előtt állunk. A vasútállomástól a Táncsics Mihály utcán át a benzinkútig tart majd a bicikliút. És ennek a projektnek a része a Kossuth utcán a kerékpárút megépítése, amely az egyházi iskola után csatlakozik majd a már meglévő bicikliútba. Ugyancsak látványos bővülésen megy keresztül az egészségügyi alapellátást és szakrendeléseket nyújtó központi orvosi rendelő. Egy emeletet építünk rá, oda költözik a gyermekgyógyászat, a jelenlegi gyermekorvosi rendelők helyére pedig a védőnői szolgálat megy. Ez a projekt orvosi eszközbeszerzést is tartalmaz. A belvízelvezető rendszerünk új része 75 százalékos készültségben van, a Keleti soron elkészült egy tározómedence. Itt tudjuk ideiglenesen összegyűjteni a csapadékvizet, amelyet később akár öntözésre is fel lehet használni – tájékoztatott a következő hónapok beruházásairól Kiss Zsigmond alpolgármester.

- Kovács Zsolt -


[related-post post_id="4192694"]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!