Elsőfokú ítélet

2024.05.13. 11:32

Bűnösnek mondták ki Czeglédy Csabát az Ördög ügyvédje-perben

A DK-s ügyvéd pénzbírságot kapott, de a fellebbezések miatt másodfokon folytatódik a per.

MW

Az ördög ügyvédje-perben bűnösnek mondták ki Czeglédy Csabát

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Hétfőn reggel, május 13-án kihirdette elsőfokú ítéletét a régóta húzódó, úgynevezett Ördög ügyvédje-perben a Veszprémi Járásbíróság. Az ügy még a 2019-es önkormányzati választásokig nyúlik vissza, amely előtt pár nappal Borkai Zsoltról, Győr akkori fideszes polgármesteréről az interneten pornográf felvételek láttak napvilágot, és amelyeket egy horvátországi hajóúton rögzített valaki titkokban – olvasható a Mandiner cikkében.

A felvételeket az Ördög ügyvédjének elnevezett portálon hozták nyilvánosságra ismeretlenek.

Az ügyben indult nyomozás végén az ügyészség azt állapította meg, hogy a DK-s ügyvéd és szombathelyi önkormányzati képviselő, valamint társa álltak a háttérben.

A Fővárosi Főügyészség 2021 októberében emelt vádat az ügyben, kilencrendbeli, különleges személyes adattal visszaélés vétségével vádolva  Czeglédyéket. Az ügyet tárgyaló Veszprémi Járásbíróság 2022 márciusában, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében bűnösnek mondta ki az ügyvédet és vádlott-társát. Czeglédyt egymillió forintos, míg társát ötszázezer forintos pénzbírsággal sújtotta.

A jogi lehetőséggel élve a DK-s ügyvéd a tárgyalás megtartását kérte.

A büntetővégzést hatályon kívül helyezték, így megindult a bírósági eljárás, amelyben az ügyvészég végül – a bűnösségi körülményekhez igazodóan – mindkét vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta, míg a vádlottak a felmentésüket kérték.

A most kihirdetett ítéletében a bíróság megint csak

bűnösnek mondta ki Czeglédy Csabát, bűnsegédként elkövetett, különleges személyes adattal való visszaélés vétségében,

és ezért hatszázezer forintos pénzbüntetésre ítélte – tudta meg a lap. Társát ugyanakkor bizonyítottság hiányában felmentették a vádak alól.
Az ügy másodfokon folytatódik.

A Mandiner cikke IDE KATTINTVA olvasható.

 



 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában