Súlyos fenyegetés

2024.04.14. 19:07

Orbán Viktor: a világban zajló háborúk nem veszélyeztethetik a magyar családok biztonságát (videó)

Orbán Viktor a Védelmi Tanács ülése után tett közzé egy videót, amelyben összefoglalta a kormány lépéseit a fokozódó nemzetközi háborús helyzetre reagálva.

MW

Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala

A miniszterelnök a Facebook-oldalán osztott meg egy videót, amelyben elmondta, hogy a magyar kormány elítéli az Izrael elleni iráni támadást. 

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy 

ez a támadás azzal fenyeget, hogy államközi háború dúlja fel a Közel-Keletet, ez pedig súlyos fenyegetést jelent az egész világra, benne Magyarországra is. 

A miniszterelnök közölte: „A mai napon összehívtam a Védelmi Tanácsot, hogy számot vessünk a konfliktus Magyarországra gyakorolt nemzetbiztonsági és gazdasági következményeivel. Utasítást adtam a belügyminiszternek és a terrorelhárítás vezetőinek, hogy a magyar emberek biztonságát minden rendelkezésre álló eszközzel garantálják.”

Kedden pedig Brüsszelbe utazok, ahol az európai vezetőkkel áttekintjük a kialakult háborús helyzetet. Mindent meg kell tennünk, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát

– zárta a beszédét a kormányfő. 

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délutánra összehívta a Védelmi Tanácsot a Karmelita kolostorba az Izraelt ért iráni légitámadások következményeinek értékelésére 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán posztolt a Védelmi Tanács üléséről. 

Ülésezik a Védelmi Tanács. A helyzet világos: a közel-keleti konfliktus kiterjedése súlyos veszélyt jelent a világ és így Magyarország biztonságára is

– írta bejegyzéséhez a politikus.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában