Az igazság órája

2024.04.06. 11:06

Gyurcsány Ferenc most aztán tényleg megcsinálta (videó)

A DK nem megállapodást kötött az MSZP-vel és a Párbeszéddel, Kunhalmi Ágnes és Karácsony Gergely egy diktátumot írt alá.

MW

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke 20. évértékelő beszédét tartja a budapesti Radisson Blu Béke Hotelben 2024. február 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Már 2014-ben leírta Gyurcsány Ferenc, hogy új egységes baloldali pártra van szükség – mondta el Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Zila János. Az AK elemzője kifejtette: ezt a Demokratikus Koalíció vezetője már akkor úgy képzelte el, hogy mindenki az ő politikai kosztosa lesz, aki nem, az pedig éhen hal. Azóta minden politikai fordulatot kihasznált ennek érdekében, és úgy tűnik, hogy mára megcsinálta. Ismert: a héten jelentették be, hogy stratégiai szövetséget köt a DK, az MSZP és a Párbeszéd. Közös listájuk lesz idén az Európai Parlamenti választáson és Budapesten, valamint 2026-ra is közös jelöltekkel, programmal és miniszterelnök-jelölttel készülnek.

Vakok között félszemű a király, a többi ellenzéki párt Gyurcsány Ferenchez képest béna kacsa – kommentálta Tóth Erik, az AK kutatási igazgatója. „Én most nem dicsérem őt, ez a többiekről állít ki bizonyítványt, ennyire gyenge az a térfél” – mondta. Felhívta a figyelmet arra: ez nem egy megállapodás, hanem diktátum. A várható négy befutó EP-listás helyből mindegyiket a DK kapta. Aki ez után tagadja, hogy Gyurcsány Ferenc a főnök a baloldalon, az nem lát a pályán – hangsúlyozta Tóth Erik.

A fokozódó ellenzéki kiábrándultság, frusztráció, messiásvárás emel pozícióba olyan embereket, mint korábban Márki-Zay Péter – mondta Zila János. „Akkor már azt gondoltuk, hogy nagyon alacsonyan van náluk a léc, de most úgy tűnik, hogy van ennél lejjebb, ez a Magyar Péter-jelenség magyarázata” – fejtette ki a volt igazságügyminiszter, Varga Judit volt férje politikai üstököspályájával kapcsolatban.

Az ellenzéki kemény mag egy olyan embert sztárol, akit máskor, normális esetben már föld alá temettek volna – hangsúlyozta Tóth Erik. Magyar Péter Varga Judit beszámolója szerint erőszakos, agresszív, az erőszaktól sem visszariadó személy, aki elárulta a saját politikai közösségét, saját családját. Ennél súlyosabb politikai belépő nincs a világon. Az, hogy ő ennyire népszerű az ellenzéki térfélen, az őket minősíti – mondta a kutatási igazgató.

Az Igazság órájának ezt az adását itt nézhetik, hallgathatják meg:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában