Megosztó kérdések

2024.02.29. 11:45

Hidvéghi Balázs: a brüsszeli jogállamisági cirkusznak véget kell vetni

Teljesen hibás megközelítés, hogy Brüsszel politikai és morális vitákat jogi vitának álcáz és mindenféle szankciókkal sújtja azokat, akik a hagyományos értékeket védik - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője a Facebook-oldalán közzétett videóban.

MW

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

A politikus a videóban hangsúlyozta: ahogy közeleg a parlamenti ciklus vége, beszélni kell arról, hogy mi a gond ezzel az egész "jogállamisági cirkusszal".

Hidvéghi Balázs szerint az Európai Bizottság és az Európai Parlamenti megközelítése elvi szempontból hibás: 

az olyan kérdések például, mint élet és halál, család, évezredes normákból fakadnak, szorosan kapcsolódnak a vallási meggyőződéshez és az ember természetfelettihez való viszonyához is.

Nyilvánvalónak nevezte, hogy ezek érzékeny, sokszor megosztó kérdések. "Az viszont teljesen biztos, hogy ennek a parlamentnek nem feladata, hogy ilyen létfontosságú morális ügyekben döntéseket hozzon" - fogalmazott.

A képviselő szerint az ilyen ügyekben való döntés a tagállamok szuverén joga, összhangban a nemzeti alkotmányokkal, hagyományokkal és hivatalokkal, és azt is figyelembe kell venni, hogy különböző tagállamokban különböző vélemények létezhetnek ezekben a kérdésekben, amelyeket tiszteletben kell tartani.

Teljesen hibás megközelítés, hogy politikai és morális vitákat jogi vitáknak álcáznak és mindenféle szankciókkal sújtják azokat, akik a hagyományos értékeket védik

 - mondta, hangsúlyozva, hogy Brüsszelnek abba kell hagynia a radikális baloldali ideológia és világnézet agresszív terjesztését, ez ugyanis tönkreteszi a tagállamok közötti együttműködést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában