Fontos feladat

2023.12.28. 15:13

Lánczi Tamás lehet az új Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetője

A miniszterelnök Lánczi Tamás politikai elemzőt, az MTVA online igazgatóját kérte fel az újonnan létrejövő Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetőjének – tudt meg a Magyar Nemzet.

MW

Lánczi Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A lap információi szerint Lánczi Tamás az esküt várhatóan január közepén Novák Katalin köztársasági elnök előtt teheti le a Sándor-palotában.

Az új intézmény létrehozásáról szóló törvényt december 12-én fogadta el az Országgyűlés, és a köztársasági elnök aláírását követően december 21-én hirdették ki. A nemzeti szuverenitás védelméről szóló törvény alapján az új hivatal az alkotmányos önazonosság védelme érdekében elemző, értékelő, javaslattevő és vizsgálati tevékenységet folytató autonóm államigazgatási szerv lesz, amely

február 1-jén kezdi meg működését

– emlékeztet a Magyar Nemzet.

A hivatal vezetőjét a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki hat évre.

Értesüléseink szerint a miniszterelnök által javasolt elnök Lánczi Tamás politológus, volt miniszteri kabinetfőnök, később a Századvég igazgatója, a Figyelő főszerkesztője, majd a XXI. Század Intézet igazgatója, jelenleg az MTVA online igazgatója és a 48 perc című műsor házigazdája.

A teljes cikk ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában