Elismerő szavak

2023.11.06. 06:22

Donald Trump az egyik legerősebb és köztiszteletben álló vezetőnek tartja Orbán Viktort (videó)

A volt amerikai elnök is felszólalt a republikánus előválasztási kampány szempontjából kiemelt Florida Summit rendezvényen november 4-én. Donald Trump a korábbi beszédéihez hasonló kontextusban méltatta Orbán Viktor miniszterelnököt, miután arról beszélt, hogy Joe Biden gyenge politikus, és az ilyen karakterek miatt van sok probléma a világban. Ezzel ellentétben a magyar miniszterelnököt az egyik legerősebb és köztiszteletben álló vezetőnek tartja.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Donald Trump (b) találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

A magyar kormányfővel kapcsolatban Trump kijelentette:

Az egyik legerősebb mind közül Orbán Viktor, tudják, az a magyarországi. Interjút készítettek vele a múlt héten, ezt valószínűleg látták, melyben megkérdezték, hogy mit mondana Biden elnöknek, hogy mit tegyen, és ő azt mondta, hogy megmondaná neki, hogy azonnal mondjon le, és tegye Trumpot az élre, hadd legyen újra ő az elnök.

A beszédében Trump később ismét idézett Tucker Carlson Orbán Viktorral készített interjújából.

Amikor Trump itt volt, nem volt semmi gond

– idézte Orbán Viktor nyilatkozatát az egykori elnök.

A beszéd az alábbi linken tekinthető meg, a magyar miniszterelnökkel kapcsolatos részlet pedig 9:06:28-tól látható: 

A Mandiner teljes cikke ITT olvasható el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában