Szeretetdobozok

2023.11.22. 15:29

Adventi adományokat gyűjtenek a Városligetben december 15-ig

A Magyar Református Szeretetszolgálat és a budapesti Pavilon Kert december 15-ig közösen gyűjti az adventi adományokat a Városligetben; az akció keretein belül úgynevezett Szeretetdobozokat és kifejezetten gyerekeknek szóló Nyilas Misi Pakkokat gyűjtenek – tájékoztatták a szervezők az MTI-t kedden.

MW

Erik, Vince és Nadin kibontják a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány kuratóriumi elnöke által vitt ajándékokat a család XXI. kerületi lakásában 2015. december 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Kallos Bea

Mint kiemelik, a Szeretetdobozokban tartós élelmiszerekkel, tisztálkodási és tisztítószerekkel lehet segíteni a rászoruló családokat és időseket. Olyan termékeket várnak, amelyek legalább fél éves szavatossággal rendelkeznek.

Forrás: Székesfehérvár Belvárosi Református Gyülekezet Facebook-oldala

A szervezők közleményükben hangsúlyozzák, hogy 

a Nyilas Misi Pakkokba, azaz becsomagolt cipősdobozokba olyan új vagy használt, de jó állapotú ajándékokat várnak, amelyeknek bármelyik gyermek örülne, így játékokat, gyermekkönyveket, édességet, sapkát, sálat, kesztyűt.

Az adományokat a Magyar Református Szeretetszolgálat 18 év alatti gyermekek számára juttatja majd el a Kárpát-medencében. A szervezők kiemelik, hogy az adományozók a cipősdobozok alját és tetejét mindenképp külön csomagolják be, mert azok tartalmát a gyermekeknek történő átadás előtt ellenőrizniük szükséges. 

Kérik azt is, hogy a dobozokon jól látható helyen legyen feltüntetve, kisfiú vagy kislány számára készült a csomag, valamint az is, hogy milyen életkorú gyermeknek szánják az adományt

 – áll a közleményben.

Az adományokat a hét minden napján 12 és 18 óra között a Pavilon Kert területén lehet leadni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában