Külföldi pénz

2023.07.05. 14:52

Kocsis Máté indítványozni fogja a „baloldal pénzmosási ügyének” további vizsgálatát

A Fidesz frakcióvezetője a titkosszolgálatoknál indítványozni fogja a „baloldal pénzmosási ügyének" további vizsgálatát – írja az MTI.

MW

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. március 6-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Kocsis Máté Facebook-bejegyzésében szerdán mindezt azzal indokolta: fel kell tárni „a több mint félmilliárd forintnyi külföldi pénz eredetét”.

Az elmúlt 10 napban mindenki számára világossá vált, hogy Budapest főpolgármestere pénzmosási ügybe keveredett. A magyarázkodása nevetséges, de maga az ügy veszélyes

– olvasható a bejegyzésben.

Hozzátette: miközben egyre többen követelik a nagy mennyiségű valuta eredetének tisztázását, Karácsony Gergely „napról napra zavartabban viselkedik, lódít és nevetséges állításokkal igyekszik tisztára mosni magát. Például azt mondja, hogy ezt a rengeteg külföldi pénzt +adománygyűjtő ládikákba+ dobálták be az őt támogatók tízezrei. Persze, bizonyára így történt”.

Ugyanakkor arra már nem válaszol, hány ilyen láda volt, hol voltak ezek kihelyezve, milyen méretűek, és manapság használatban vannak-e még. Vagy legalább arra válaszolhatna, „éber állapotban volt-e akkor, amikor ezt a töménytelen pénzt elfogadta” – írta Kocsis Máté.

Úgy fogalmazott: sok ember számra nehezen elképzelhető tehát, hogy Karácsony Gergely városvezetői tevékenységéért rajongó budapestiek tömegei a gondosan összekuporgatott angol fontjaikat és eurójukat hónuk alá csapva felkutatják a titkos dobozokat, hogy támogathassák a későn kelő főpolgármester politikai ambícióit még egy évvel azután is, hogy az visszalépett a jelöltségtől.

Ez a magyarázat nyilvánvalóan komolytalan és nevetséges, „ám ugyanakkor mégsem lehet félvállról venni, hiszen Budapest főpolgármestere egy vegytiszta pénzmosási ügybe keveredett. Veszélyes balfácánkodás ez” – fűzte hozzá.

„Amit tudunk: külföldi százmilliók, idegen érdekek, pénzmosás, zavaros magyarázatok, egy Perjés Gábor nevű törökbálinti táskás ember, aki számlára teszi a fekete +mikroadományokat+, eközben ismét előkerülnek a Gyurcsány-korszak kulcsfigurái: Szigetvári Viktor, Bajnai Gordon és Ficsor Ádám.”

„Amit viszont még nem tudunk: valójában honnan volt a külföldi pénz? Erre kell választ adniuk a titkosszolgálatoknak, mert minden magyar embernek joga van tudni, hogy Budapest főpolgármestere és Gyurcsány Ferenc egykori bizalmasai kiktől, miért, és minek a fejében kaptak ennyi támogatást külföldről, és mit ígértek cserébe idegen országok pénzembereinek” – olvasható a kormánypárti politikus bejegyzésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában