Gyász

2023.06.15. 23:15

Orbán Viktor a kereszténység igaz védelmezőjeként emlékezett meg Henri Boulad atyáról

Orbán Viktor miniszterelnök levélben együttérzését fejezte ki az egyiptomi jezsuita közösség prefektusának a magyar állampolgársággal is rendelkező egyháztudós, Henri Boulad atya halála kapcsán - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtök este.

Mw

Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala

Orbán Viktor - mint írta - 

mély szomorúsággal értesült arról, hogy Henri Boulad atyát, a kereszténység igaz védelmezőjét Teremtő Ura magához szólította.

 "Nem csupán egy kivételes egyháztudóst gyászolunk, de a magyar közösség egy méltán megbecsült tagját is, hiszen 2017 óta az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy Boulad atyával a magyar állampolgárság és Szent István öröksége is összekötött bennünket" - fogalmazott Orbán Viktor. 

Hozzátette: 

Henri Boulad azon kevesek közé tartozott, akik áldozatos szolgálatuk és tisztaszívű szellemük révén a legsötétebb időkben is képesek megmutatni a helyes utat.

 Nem félt kimondani az igazságot, még akkor sem, ha az szembement az általános korszellemmel. Szilárdan hitt abban, hogy meg kell őriznünk keresztény identitásunkat, erkölcsi iránytűt mutatva ezzel a magyar kormánynak a nehéz küzdelmünk során - méltatta Boulad atyát Orbán Viktor. 

"Hálával idézem fel inspiráló eszmecseréinket, amelyek alapul szolgáltak a keresztény értékek megőrzéséért tett erőfeszítéseinkhez Európában és az üldözött keresztény közösségek védelméhez világszerte" - zárta levelét a magyar kormányfő. 

Henri Boulad jezsuita szerzetes, lelkiségi író, akinek számos műve magyar nyelven is megjelent, június 14-én Kairóban hunyt el, 91 évesen.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában