Illegális bevándorlás

2023.06.18. 21:50

Bakondi György: egy migrációs kvóta keretei fogalmazódnak meg Brüsszelben

Egy migrációs kvóta elvi keretei fogalmazódnak meg Brüsszelben – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán vasárnap este.

Mw

A Miniszterelnöki Kabinetiroda által közreadott képen Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója beszél Hercegszántón, a határátkelőhely közelében tartott sajtótájékoztatón 2021. november 12-én

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda

Fotó: Vadnai Szabolcs

Bakondi György kifejtette: a „Soros-terv” első megfogalmazása, 2015 óta szeretne Brüsszel sok migránst beengedni, és nem lenne kivétel az elhelyezésükkel kapcsolatban.

Azt szeretnék, hogy az embercsempészek által pénzért ideszállított ismeretlenek ne csak Németországba, Svédországba, Nagy-Britanniába menjenek, hanem minden más uniós állam is bevándorlóországgá váljon.

– Azzal az állammal szemben pedig, amelyik ezt nem akarja – mint például Magyarország –, szankciókat, politikai nyomásgyakorlást alkalmaznak. 

Brüsszelben mondanák meg, hogy melyik országnak hány migránst kell befogadnia, és minden egyes be nem fogadott migráns után nyolcmillió forintnak megfelelő összeget kellene fizetni 

– mondta. Hozzátette, ezt erőszakosan próbálják rákényszeríteni az összes tagállamra, holott az elgondolás jogállami kereteket feszegető, gyakorlatilag is kivitelezhetetlen, a magyar emberek szempontjából pedig súlyos következményekkel jár, biztonsági fenyegetést jelent. 

Úgy folytatta: mindeközben 

a magyar–szerb határon felfegyverzett csempészbandák között tipikusan maffiajellegű erőszakos cselekmények történnek. 

A bűnszervezetek felosztották egymás között a területet, fizetni kell az áthaladásért, ellenkező esetben összecsapnak a bűnözők. Kitért arra, hogy Európa más országaiban is felerősödtek a hasonló cselekmények: Németországban szíriai és líbiai migránsbandák verekedtek össze, Franciaországban egy késes gyilkos támadt babakocsiban ülő csecsemőkre, Angliában pedig – mondta – egy afrikai migráns gyilkolt. 

A közbiztonság romlása 2015, a tömeges migráció kezdete óta megfigyelhető, fontos az a magyar kormányzati álláspont, hogy meg kell védeni a határokat – hangsúlyozta Bakondi György.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában