Nemzetbiztonsági kockázat

2023.03.15. 08:13

Újabb Biden családtagról derült ki, hogy kapott pénzt a kínaiaktól

Címkék#Joe Biden

A képviselőház felügyeleti bizottságának elnöke, a republikánus James Comer a minap a Fox News amerikai hírtelevíziónak felfedte, hogy egy új Biden családtag tűnt fel a Hunter Biden tengerentúli üzleti ügyeivel kapcsolatos nyomozás során. Comer – aki az üggyel kapcsolatos nyomozást vezeti – kedden ugyan nem kívánta felfedni a családtag kilétét, de azt mondta, a leleplezés több nemzetbiztonsági aggályt vet fel a külföldi befolyással üzérkedéssel kapcsolatban.

Joe Biden amerikai elnök fia, Hunter Biden társaságában integet a washingtoni Fehér Ház Truman-balkonjáról 2022. július 4-én

Forrás: MTI/EPA/Consolidated News Photos /Pool

Fotó: Chris Kleponis

A Magyar Nemzet is írt róla, hogy az amerikai pénzügyminisztérium által nemrégiben a felügyeleti bizottság rendelkezésére bocsátott adatok azt mutatják: a Biden család hárommillió dolláros kifizetést kapott a Kínai Kommunista Párthoz (KKP) kötődő személyektől, nem sokkal azután, hogy Joe Biden jelenlegi elnök alelnöki hivatali ideje véget ért.

A banki nyilvántartásokból kiderül, hogy három különböző Biden családtag kapott ebből a hárommillió dollárból, köztük egy új Biden családtag, akit korábban soha nem vontak be a vizsgálatok egyikébe sem. 

James Comer az America's Newsroom című műsorban ugyanakkor azt mondta, egyelőre nem hozza nyilvánosságra az új nevet, mert az valóban megváltoztatja a dolgokat.

A teljes cikket itt olvashatja el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában