"Közszolgálat" holland módra

2023.03.28. 17:35

Médiaszövetség: felszólítjuk a holland köztévét, vágatlanul is adja le a manipulált Szijjártó-interjút (videó)

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség felszólítja a holland köztelevíziót, hogy fejezze be a manipulációt, térjen vissza a szakmaiság és a közszolgálatiság alapelveihez, és adja le vágatlanul a magyar külügyminiszterrel készült interjút.

Közleményt adott ki a Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ) a napokban megjelent, Szijjártó Péter külügyminiszterrel készült interjúval kapcsolatban, melyet erősen megvágva tett közzé a holland köztévé. 

Mint írták, a Magyar Nemzeti Médiaszövetség mély szomorúsággal látja, hogy ismét egy magát közszolgálatinak nevező európai televízió rendelte alá a szakmaiság elveit a tudatos manipulációnak. Ezúttal a holland köztévé érezte úgy, hogy saját előre kitervelt mondanivalóját a neki nyilatkozó magyar külügyminiszter szavait etikátlanul átszabva támaszthatja alá.

Amint az ismeretes, a holland köztelevízió Szijjártó Péter magyar külügyminisztertől kért interjút. 

A magyar politikus nekik nem tetsző erős mondatait azonban a szerkesztők kivágták és a saját narrációjukkal helyettesítették, így erősítve az előre kitervelt mondanivalót.

Íme a holland köztévé által leadott verzió:

Mint az MNMSZ írja, szövetségük mindig is kiállt a sajtó- és a szerkesztői szabadság mellett. Többször hangsúlyozták azonban azt is, hogy 

az újságíró korlátozás nélkül végzett munkája nem keverhető össze a tudatos manipulációval. Ez ugyanis nem szerkesztői szabadság, hanem tudatos és aljas manipuláció csupán.

Itt pedig a kivágott részek hallhatók:

Az MNMSZ felemelte a szavát, amikor német közszolgálati csatornák próbálták meg manipulatív felvételekkel és hamis állításokkal befeketíteni Magyarországot – írták, kiemelve: 

Nem hallgathatunk most sem: felszólítjuk a holland köztelevíziót, hogy fejezze be a manipulációt, térjen vissza a szakmaiság és a közszolgálatiság alapelveihez, és adja le vágatlanul a magyar külügyminiszterrel készült interjút.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában